Al Kaida: Umro Nemac koji je pomagao oko 11. septembra

Izvor: B92, 08.Avg.2017, 22:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Al Kaida: Umro Nemac koji je pomagao oko 11. septembra

Berlin -- Lider Al Kaide tvrdi da je umro Nemac Zuhair el Magribi za koga se veruje da je obezbedio logističku podršku otmičarima aviona tokom napada 11. septembra.

Ajman el Zavari je u audio poruci objavljenoj na internetu rekao da je Magribi, koji je radio za As Sahab, medijsku agenciju Al Kaide, sada "mučenik".

Zavari nije rekao kada ni kako je Magribi umro.

Magribi, poznati alijas Saida Bahadžija, pomogao je otmičarima pilotima Muhamedu Ati, Marvanu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << el Šehiju i Ziadu Džarahu kada su bili u Hamburgu. Veruje se da je pobegao malo pre napada 2001.

Autentičnost snimka nije mogla nezavisno da bude potvrđena, ali je sličan ranijim porukama lidera Al Kaide.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Umro Nemac koji je pomagao oko 11. septembra

Izvor: Radio 021, 09.Avg.2017, 07:40

Lider Al Kaide tvrdi da je umro Nemac Zuhair el Magribi za koga se veruje da je obezbedio logističku podršku otmičarima aviona tokom napada 11. septembra...Ajman el Zavari je u audio poruci objavljenoj na internetu rekao da je Magribi, koji je radio za As Sahab, medijsku agenciju Al Kaide, sada "mučenik"....

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.