Ako treba i prisustvom da potvrdim da je bilo genocida u Srebrenici - dolazim

Izvor: B92, 21.Feb.2020, 23:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ako treba i prisustvom da potvrdim da je bilo genocida u Srebrenici - dolazim"

Predsednik Crne Gore, Milo Đukanović, intervjuu za "Face TV" kaže da će, ako ga pozovu, doći u Srebrenicu na godišnjicu.

Dodao je da će prisustvom pokazati i odati počast žrtvama genocida.

"Skupština Crne Gore među prvima je u svetu usvojila Rezoluciju o genocidu, ja sam rekao da je bio genocid, ako treba i prisustvom to da potvrdim, dolazim na 25. godišnjicu, naravno", rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Đukanović.

Pored toga govorio je i o protestima u Crnoj Gori i rekao da da Srpska pravoslavna crkva napada Crnu Goru.

"Motiv im je odbrana svetinja, a usvojili smo zakon u kojem se ne ugrožava nijedna crkva. Manipulacija još traje. Manipulišu građanima Crne Gore. Dešavanja u Crnoj Gori nisu pitanja crkve, ovo su strogo politička pitanja. Srpska opozicija otvoreno deluje protiv Crne Gore, velikosrpski centri i ruski uticaj protiv nas. Velikosrpski nacionalizam traje već vekovima. Valja se nevolja u regionu, koja može izazvati ponovo iste probleme iz prošlosti" rekao je on, prenosi poratl Avaz.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MILO ĐUKANOVIĆ NAJAVIO: "Ako treba i prisustvom da potvrdim da je bilo genocida u Srebrenici - dolazim"

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Feb.2020, 01:07

Predsednik Crne Gore, Milo Đukanović, intervjuu kaže da će, ako ga pozovu, doći u Srebrenicu na godišnjicu...Dodao je da će prisustvom pokazati i odati počast žrtvama genocida...- Skupština Crne Gore među prvima je u svetu usvojila Rezoluciju o genocidu, ja sam rekao da je bio genocid, ako...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.