Ako moramo, SAMI ĆEMO! Izrael jasno dao do znanja DA IH JE NEMOGUĆE ZAUSTAVITI!

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Mar.2024, 19:10

"Ako moramo, SAMI ĆEMO!" Izrael jasno dao do znanja DA IH JE NEMOGUĆE ZAUSTAVITI!

Nentajahu je prilikom sastanka sa Blinkenom istakao da nema načina da se porazi islamistički pokret Hamas bez ulaska u Rafu.
Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je danas da je i dalje odlučan da pošalje trupe u Rafu, na jugu Pojasa Gaze, gde je sklonište potražilo više od milion Palestinaca, i dodao da bi to uradio i bez američke podrške, ako bude potrebno.
On je, u razgovoru sa američkim državnim sekretarom Antonijem Blinkenom, rekao da nema načina da se porazi islamistički pokret Hamas bez ulaska u Rafu.
- I rekao sam mu da se nadam da ćemo to uraditi uz podršku SAD, ali ako moramo - uradićemo to sami - rekao je Netanijahu.
Blinken je stigao u Izrael, u...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.