Izvor: Piplmetar.rs, 22.Mar.2024, 02:30

Blinken će u petak razgovarati sa Netanjahuom o alternativama kopnenom napadu na Rafu

Betadanas 00:36

Foto: EPA-EFE/Samuel Corum / POOL
Američki državni sekretar Entoni Blinken danas je saopštio da bi dugo najavljivana izraelska ofanziva na grad Rafu na jugu pojasa Gaze ubila mnogo palestinskih civila i pogoršala tamošnju humanitarnu krizu.
Blinken je najavio da će u petak izraelskom premijeru Benjaminu Netanjahu i njegovom ratnom kabinetu izložiti alternativni plan za dalje akcije.
On je to izjavio u Kairu tokom svoje šeste posete regionu tokom koje se sastao sa brojnim liderima iz arapskog sveta.
Sve veće nesuglasice između Netanjahua i američkog predsednika Džozefa Bajdena oko vođenja rata verovatno će zaseniti ovonedeljne razgovore, iako politika Bajdenove administracije...

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

IZRAEL SE NE OBAZIRE NI NA ŠTA Netanjahu na sastanku sa Blinkenom: "Idemo u Rafu, sa ili bez vaše podrške"

Izvor: Blic, 22.Mar.2024

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je danas da je i dalje odlučan da pošalje trupe u Rafu, na jugu Pojasa Gaze, gde je sklonište potražilo više od milion Palestinaca, i dodao da bi to uradio i bez američke podrške, ako bude potrebno.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.