Agencija za borbu protiv korupcije: Provera navoda o Malom

Izvor: N1 televizija, 17.Feb.2017, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Agencija za borbu protiv korupcije: Provera navoda o Malom

Agencija za borbu proti korupcije saopštila je će izvršiti provere svih novih navoda koji su se pojavili u javnosti u vezi gradonačelnika Beograda Siniše Malog.

To se odnosi na informacije "u vezi sa neprijavljenom imovinom javnog funkcionera i plaćanjem školarine, mogućim nezakonitim zapošljavanjem supruge i dadilje", navodi se u saopštenju.

Biće proverene i informacije "o poslovnim aranžmanima privrednih društava sa gradom Beogradom, u kojima se ukazuje >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << na koruptivne radnje u načinu rada ili postupanja organa javne vlasti ili funkcionera", navodi se u saopštenju.

Agencija za borbu protiv korupcije je navela da "ne štiti gradonačelnika Beograda, kao ni bilo kojeg drugog funkcionera, kako tvrde pojedini mediji".

U saopštenju se navodi da se Agencija za borbu protiv korupcije slučajem gradonačelnika Beograda bavila od 2014. do 2016, kao i da je 2014. i 2015. zbog povrede odredaba Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije, funkcioneru izrekla dve mere upozorenja.

Postupanje Agencije u vezi s mogućim sukobom interesa i dalje je u toku, budući da Agencija prikuplja informacije putem međunarodne pravne pomoći, navodi se u saopštenju.

Tokom 2015. posle izvršene kontrole podataka iz izveštaja funkcionera o imovini i prihodima u zemlji i inostranstvu, Agencija je podnela izveštaj Poreskoj upravi na dalju nadležnost i postupanje.

U 2016. posle analize svih prikupljenih podataka, Agencija je 4. avgusta 2016. podnela izveštaj Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, kao i dopunu 22. avgusta iste godine.

Agencija je, o svim svojim saznanjima, dokazima i prikupljenim podacima izvestila nadležno tužilaštvo, kojem je pre pola godine dostavila celokupne spise predmeta, navodi se u saopštenju.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Agencija će proveriti navode o Siniši Malom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Feb.2017

Agencija za borbu protiv korupcije negirala je danas tvrdnje pojedinih medija da štiti gradonačelnika Beograda Sinišu Malog navodeći da se slučajem njegove imovine bavila od 2014. do 2016. godine...U saopštenju Agencija podseća da je o saznanjima, dokazima i prikupljenim podacima izvestila nadležno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.