Advokati završili protest

Izvor: Mondo, 20.Okt.2014, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Advokati završili protest

Protest advokata ispred zgrade Vlade Srbije završen je danas, uz poruku da žele da pregovoraju sa nekim "razumnim".

Foto: Fonet

Pred zgradom Vlade Srbije na protestnom skupu okupili su se danas advokati, koji su već mesec dana u štrajku

Oni su poručili da su diskriminisani i da se na njih vrši pritisak kroz novo oporezivanje i Zakon o javnom beležništvu.

Ovde je više hiljada advokata, Aleksandre Vučiću ne dajte da Vas brukaju nekompetentni, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << rekao je predsednik Advokatske komore Srbije Dragoljub Ðorđević, koji je izneo niz primedbi na račun ministra pravde Nikole Selakovića.

Ðorđević je rekao da advokati traže "nekog razumnog" i da će takvom vrlo brzo objasniti gde je prema njima učinjena greška.

Advokati #protestpic.twitter.com/gyTGpHTCej

— Rade Maroevic (@Maroevic) October 20, 2014

Za pet minita rešiće se problem, ocenio je on.

Predsednik advokatske komore Beograda Slobodan Šoškić rekao je da je ovo način na koji se osvajaju sloboda i pravda i da to čine u ime građana.

Advokati nose transparente sa imenimaa gradova odakle dolaze, među kojima su Vranje, Kragujevac, Šabac, Čačak.

Takođe su doneli i parole na kojima piše "Tebi su ruke u medu", "Neznanje ne opravdava", "Bogat, bogatiji, notar", "Dok Ustav ne važi, mi smo na straži".

U trenutku kad je Ðorđević pominjao ministra Nikolu Selakovića, okuljeni su skandirali: "Ostavka, ostavka!"

Foto: Fonet

Skup je nazvan "Ćutanjem na ćutanje", a, osim kratkih obraćanja Šoškića i Ðorđevića, nisu predviđeni drugi govori, dok, kako navode, vlasti na njihove zahteve ćute.

Za vreme protesta advokata saobraćaj u centru grada bio je gotovo paralisan.

Gradski prevoz zbog ovog protesta bio je zaustavljen od podneva na sledećim linijama: 2, 3, 7, 9L, 12, 40, 41, 23, 37, 74, 78 i 83.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Advokati završili protest. Za danas

Izvor: Mondo, 20.Okt.2014

Protest advokata ispred zgrade Vlade Srbije završen je danas, uz poruku da žele da pregovaraju sa nekim "razumnim"...Foto: Fonet..Pred zgradom Vlade Srbije na protestnom skupu okupili su se danas advokati, koji su već mesec dana u štrajku...Oni su poručili da su diskriminisani i da se na njih vrši...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.