Advokati se dogovorili sa ministrom Krstićem

Izvor: Večernje novosti, 02.Jul.2014, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Advokati se dogovorili sa ministrom Krstićem

Advokatska komora Srbije saopštila je da je danas u razgovoru sa ministrom pravde Nikolom Selakovićem i ministrom finansijoa Lazarom Krstićem, postignut dogovor da poreska zaduženja za 2014. godinu advokatima ne mogu preći ranije ponuđeni iznos od 41,17 odsto u odnosu na prošlogodišnja rešenja.Odlučeno je da se formira zajednička Komisija advokature i Ministarstva pravde i Ministarstva finansija koja če početi rad 7.jula, a koja treba da utvrdi jasne, objektivne i precizne korektivne >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << faktore koji će omogućiti pravilno utvrđivanje poreske obaveze za svakog advokata – poreskog obveznika.Ministar finansija Lazar Krstić ukazao da nema mogućnosti za prebijanja potraživanja, advokata kao poreskih obaveznika prema državi i države prema advokatima, ali je rekao je da će sva potraživanja biti isplaćena advokatima.Krstić se saglasio sa primedbom Advokatske komore Srbije da nije pravično i fer da advokati svoje obaveze prema državi plaćaju sa kamatom, a da država svoje obaveze prema advokatima isplaćuje bez kamate i rekao da će biti dogovoren način otpisa kamata u radu Komisije.U sopštenju se ističe da je realizacija danas dogorenog uslov za prestanak obustave rada advokata.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Selaković: Štrajk advokata rezultat je loše politike

Izvor: Kurir, 03.Jul.2014, 10:22

Na sastanku s predstavnicima advokature i ministrom finansija Lazarom Krstićem dogovoreno je da u ponedeljak, 7. jula bude formirana radna grupa koja ima zadatak da otkloni nejasnoće oko plaćanja poreza..BEOGRAD - Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je danas da je štrajk advokata u Srbiji kulminacija...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.