Advokati: Reforma pravosuđa nije dala rezultate

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Apr.2010, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Advokati: Reforma pravosuđa nije dala rezultate

BEOGRAD - Reforma pravosuđa nije dala očekivane rezultate, a sudovi skoro da i ne funkcionišu, i zbog toga je ugrožena zaštita ljudskih prava i sloboda, rečeno je danas na konferenciji za novinare Advokatske komore Beograda "Položaj advokature u svetlu reforme pravosuđa i novog zakona o advokaturi".

"U sudovima se zbog neodgovornosti i nemara ne zakazuju suđenja, tako da građani ne mogu da ostvare svoja prava, a i organizacija mreže sudova u Srbiji je loša, udaljeni su od građana, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji moraju da putuju i nekoliko desetina kilometara da bi došli do suda", kazao je predsednik Advokatske komore Beograda Vojislav Nedić.

On je podsetio da se donošenje zakona o advokaturi odlaže skoro tri godine.

"Advokati bi želeli da pomognu da se stanje u pravosuđu poboljša, ali potrebno je napraviti pravi rez, jer poboljšanje se ne može postići u hodu i za to je potrebna politička volja", kazao je Nedić.

Prema njegovim rečima, koreni problema leže u činjenici što Visoki savet sudstva dugo vremena nije radio u punom sastavu.

"Radilo se bez advokata, profesora i u tajnosti", rekao je Nedić i napomenuo da od tog tela nije stigao nikakav odgovor zašto pojedine sudije nisu izabrane.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Sudovi skoro da i ne funkcionišu"

Izvor: B92, 28.Apr.2010

Beograd -- Reforma pravosuđa nije dala očekivane rezultate, a sudovi skoro da i ne funkcionišu, i zbog toga je ugrožena zaštita ljudskih prava i sloboda... Ovo je rečeno na konferenciji za novinare Advokatske komore Beograda "Položaj advokature u svetlu reforme pravosuđa i novog zakona o advokaturi"..."U...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.