Abdildajev: Podrška Srbiji u odbrani međunarodnog prava

Izvor: RTS, 05.Dec.2017, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Abdildajev: Podrška Srbiji u odbrani međunarodnog prava

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je ministra spoljnih poslova Kirgiske Republike Erlana Abdildajeva, koji je rekao da dve zemlje vezuje duh nezavisnosti i suverenosti i da Kirgizija ne odustaje od čvrste i dosledne podrške Srbiji u vođenju dostojanstvene politike u odbrani principa međunarodnog prava. Sa Abdildajevim se sastala i premijerka Srbije Ana Brnabić.
Aleksandar Vučić je izrazio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << veliku zahvalnost na čvrstoj i doslednoj podršci Kirgizije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i razumevanju za nezavisnu politiku koju vodimo u cilju očuvanja državnih interesa.

Predsednik Srbije je kirgiskom ministru uručio pismo za predsednika Soronbaja Žanbekova sa čestitkama za izbor na tu dužnost i pozivom da poseti našu zemlju.
Dvojica sagovornika su se saglasili da, uprkos velikoj udaljenosti, postoji zajednička želja da razvijamo odnose i da nema nijednog otvorenog političkog pitanja koje bi to ometalo, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Srbije.
Srpski predsednik i šef kirgiske diplomatije su konstatovali da dve zemlje treba da se usredsrede na razvoj ekonomskih odnosa i utvrdili oblasti sa najvećim mogućnostima za saradnju, poput poljoprivrede, prehrambene industrije, kao i energetike.
Izražena je želja za saradnjom u oblasti kulture i sporta, sa idejom da se srpski treneri angažuju u Kirgiskoj Republici, navedeno je u saopštenju.

Sa Abdildajevim se sastala i premijerka Ana Brnabić koja je istakla da je današnjim potpisivanjem Sporazuma o ukidanju viza učinjen važan korak u produbljenju odnosa dve države, ali da je neophodno uspostaviti redovan dijalog na visokom nivou, kako bi se utvrdile sve moguće oblasti saradnje u obostranom interesu, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.
Dve vlade će, sa svojim resornim ministarstvima, u budućnosti intenzivnije raditi kako bi se stvorili povoljniji uslovi za poslovanje kompanija i poslovnih ljudi sa obe strane, rečeno je na sastanku.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić primio ministra spoljnih poslova Kirgizije: Imamo čvrstu podršku u vođenju dostojanstvene politike (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Dec.2017

Dve zemlje vezuje duh nezavisnoti i suverenosti..Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministra spoljnih poslova Kirgijske Republike Erlana Abdildajeva, kome je uručio pismo za predsednika Soronbaja Žanbekova sa čestitkama za izbor na tu dužnost i pozivom da poseti našu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Abdildajev sa Vučićem: Podrška Srbiji u odbrani međunarodnog prava

Izvor: Blic, 05.Dec.2017

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministra spoljnih poslova Kirgiske Republike Erlana Abdildajeva, koji je rekao da dve zemlje vezuje duh nezavisnosti i suverenosti i da Kirgizija ne odustaje od čvrste i dosledne podrške Srbiji u vođenju dostojanstvene politike u odbrani principa...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.