Abazović: Izvoz od 700 miliona evra u prošloj godini istorijski

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jan.2023, 12:56

Abazović: Izvoz od 700 miliona evra u prošloj godini istorijski

Crna Gora je u prošloj godini postigla rekordan izvoz od 700 miliona evra, najveći u istoriji zemlje, izjavio je predsednik crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

"Nakon brojnih pokazatelja koji ukazuju da se Crna Gora ekonomski oporavlja od razorne ekonomske politike prošlog režima, želim sa vama da podelim jednu sjajnu vest: u 2022. godini Crna Gora je postigla rekordan izvoz u iznosu od 700.000.000 evra. Ako uporedimo izvoz 2022. sa, dosad, rekordnom 2019. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << godinom, veći je za čak 285 miliona evra", napisao je Abazović na Telegramu.

Dodatno, kada gledamo pokrivenost uvoza izvozom, u 2022. godini je iznosio 19,8 odsto, dok je 2019. godine iznosio svega 16 odsto.

"Ovo pokazuje da smo otpočeli sa diverzifikacijom crnogorske ekonomije, što je najvažniji zadatak ove vlade. Crna Gora na pravom putu", napisao je Abazović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.