Abazović: Borba protiv kriminala i korupcije postaje smislena

Izvor: B92, 17.Feb.2022, 20:31

Abazović: "Borba protiv kriminala i korupcije postaje smislena"

Podgorica -- Razrešenjem glavnog specijalnog tužioca Katnića, borba protiv kriminala i korupcije konačno postaje smislena, kazao je potpredsednik vlade Dritan Abazović.

On je kazao da je svestan da su građani to dugo očekivali i poručio da mu je žao zbog kašnjenja.

Tužilački savet (konstatovao je prestanak funkcije glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću zbog ostvarenog prava na starosnu penziju, a na osnovu podataka Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Abazović je, na vanrednoj pres-konferenciji, kazao da su pale u vodu priče da je Tužilački savet politizovan.

"Danas smo svedočili nečem drugom. Crna Gora može da se miri i da ima profesionalne institucije. Uprkos svim preprekama pokazjemo da je naš put ka vladavini prava je smislen", poručio je Abazović.

On je kazao da niko nema ništa protiv Katnića personalno.

"Ali svi želimo da vidimo više pravde, da novi GST stane na braniku državnih interesa i da se suprostavi svim ljudima koji su deo mafije, korumpirane elite", istakao je Abazović.

On očekuje sa Tužilački savet raspiše konkurs i da Crna Gora, kako je kazao, konačno dobije tužioca profesionalca koji može da obavi svoju dužnost.

Potpredsednik vlade je rekao je da ovo veliki dan za državu i evropske integracije.

"Jasno je da može da se postigne širi konsenzus, da svi ljudi u tužilaštvu nisu zarobljeni. Naša obaveza je da sve te ljude afirmišemo i da stvorimo društven ambijent u kojem mogu da rade", naveo je Abazović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

VANREDNA KONFERENCIJA ZA NOVINARE Abazović: Smenom Katnića borba protiv organizovanog kriminala i korupcije postaje smislena

Izvor: Blic, 17.Feb.2022

Potpredsednik Valde Dritan Abazović je rekao da je velika vest za Crnu Goru što je razrešen GST Milivoje Katnić.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.