Abazović: Beogradu da bude jasno

Izvor: B92, 20.Jun.2021, 18:18

Abazović: "Beogradu da bude jasno"

Podgorica -- Abazović je poručio da je Crna Gora nezavisna država i da to svim treba da bude jasno.

Potpredsednik vlade Crne Gore Dritan Abazović izjavio je danas u intervjuu za podgoričke "Vijesti" da "svima treba da bude jasno, naročito zvaničnima iz Beograda koji se poprilično bave Crnom Gorom u poslednje vreme, da je ovo nezavisna država koja samostalno odlučuje o svojoj sudbini i ne pristaje na poniženja".

"Vijesti" dodaju da je predsednik Srbije Aleksandar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vučić izjavio da je Rezolucija o Srebrenici protiv vitalnih interesa srpskog naroda, dok je dok je predsednik skupštine Ivica Dačić pozvao novoizabranog mitropolita crnogorski-primorskog, Joanikija, "da se uključi u rešavanje političke krize u Crnoj Gori i da se pozabavi Krivokapićem".

Abazović je rekao i da ne postoji strah da će DPS da se vrati.

"Ne postoji bojazan za povratak starog režima. Bez obzira na neke nesuglasice, teške reči ili nervozu, siguran sam da svi predstavnici parlamentarne većine neće prokockati istorijski preokret koji se desio prošlog avgusta, kada je prvi put pokrenut demokratski točak. Naročito što pravu demontažu hobotnice tek očekujemo jer ona umnogome zavisi od pravosudnih organa koji su na putu svoje konsolidacije", kazao je Abazović.

On je poručio da Crna Gora vodi "dobrosusedsku politiku".

"Apelujem na sve aktere da se manemo nacionalizma, neprijateljstva i prošlosti, jer nam to nije donelo ništa dobro. Budimo posvećeni rešenju problema i menjajmo budućnost. Spreman sam na dijalog sa kolegama, što je u ovom trenutku preko potrebno", zaključio je Abazović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.