AUTOMOBIL ZA NEKOLIKO MINUTA NESTAO ZAVEJAN U SNEGU: Ako ste za praznike planirali na ovu planinu, budite oprezni (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Feb.2022, 13:26

AUTOMOBIL ZA NEKOLIKO MINUTA NESTAO ZAVEJAN U SNEGU: Ako ste za praznike planirali na ovu planinu, budite oprezni (FOTO)

Osim ove deonice preko Golije, svi ostali putevi u Zapadnoj Srbiji su prohodni.

Danima unazad priča se o surovom uslovima na Goliji, i apeluje na vozače da ne kreću na put preko deonice Preko Brdo - Odvraćenica. Međutim, i pored svih upozorenja nisu retki oni koji se upuste u borbu sa surovom planinom, a iz te bitke redovno izlaze kao gubitnici. Ostaju zavejani u ogromnim snežnim smetovima, a da ih spasu zovu upravo one koji su ih upozoravli da tuda ne kreću na put - ivanjičke >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << putare.

- Ne znam da li smatraju da mi preuveličavamo ili su željni avanture na snegu, ali redovno se dešava da se oglušavaju o naša upozorenja i na svoju ruku kreću na put. Automobil, čak i onaj terenski, na Goliji biva potpuno zevejan za samo nekoliko minuta da se uopšte ne vidi ispod snega. Putarima, ako nisu u blizini, treba i do dva sata da se probiju kroz nanose. Samo zamislite situaciju da toliko dugo čekate zavejani u dubokom snežnom smetu i da vam je život u opasnosti samo zato što ste želeli da dokažete da ste moćniji od prirode - priča Vitomir Arsović iz JP "Putevi Ivanjica".

Ova deonica jedna je od najkritičnijih u Srbiji, zavejana skoro tokom svih zimskih meseci, a snežni pokrivač visok nekoliko metara ovde se može videti i u do početka maja. Putari su ovde angažovani sve vreme i imaju pune ruke posla. Loklano stanovništo često zna reći da kad se u Ivanjici samo naoblači, na Goliji duva vetar i pada sneg.

- Deonica je do daljeg neprohodna za saobraćaj. Putari rade na pročišćavanju, ali će smetovi biti probijeni tek kad se potpuni stabilizuju vremenske prilike. Ovde duva izuzteno jak vetar sa Peštera, a deonica se nalazi odmah ispod najvećg vrha Golije, Jankovog kamena, zbog svih tih faktora održavanje ove deonice je izuzetno teško. Putari koji su na terenu, zaista ulažu ogromne napore i trud kako bi savladali ogromne smetove - dodaje Arsović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Smetovi progutali terensko vozilo; prelaz preko Golije neprohodan

Izvor: B92, 12.Feb.2022

Danima unazad priča se o surovom uslovima na Goliji, i apeluje na vozače da ne kreću na put preko deonice Preko Brdo - Odvraćenica...Međutim, i pored svih upozorenja nisu retki oni koji se upuste u borbu sa surovom planinom, a iz te bitke redovno izlaze kao gubitnici...Ostaju zavejani u ogromnim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.