AMSS: Otežan saobraćaj zbog zimskih uslova vožnje

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Dec.2018, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMSS: Otežan saobraćaj zbog zimskih uslova vožnje

Saobraćaj u Srbiji odvija se otežano i uz zimske ulove vožnje zbog snega koji slabo i umereno provejava u većem delu Srbije, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Zbog stvaranja snežnog pokrivača do 20 centimetara, vozači se upozoravaju da mokri, ili snegom i ledom prekriveni kolovozi u velikoj meri povećavaju zaustavni put vozila, smanjuju stabilnost i zahtevaju pažljivo upravljanje.

Oni koji planiraju put u planinske predele zapadne, jugozapadne >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i istočne Srbije moraju biti spremni na usporenu vožnju uz ograničenu brzinu.

AMSS je podsetio da od 1. novembra do 1. aprila vozila moraju biti opremljena sa sve četiri zimske gume, ako sna kolovozu ima snega, leda ili poledice.

Na naplatnim rampama nema zadržavanja, a prema poslednjim podacima Uprave granične policije na putničkim terminalima trenutno nema čekanja dužeg od 30 minuta.

Radovi su u toku na više deonica u Srbiji i tu je potreban dodatni oprez i poštovanje saobraćajne signalizacije, naveo je AMSS.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.