AMERIKANCI U UNAKRSNOJ VATRI MUDŽAHEDINA ISLAMA: Ashab al-Kahf udario bez milosti, izvedena četiri napada!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jun.2021, 21:42

AMERIKANCI U UNAKRSNOJ VATRI MUDŽAHEDINA ISLAMA: "Ashab al-Kahf" udario bez milosti, izvedena četiri napada!

Sve se odigralo u razmaku od nekoliko minuta

Konvoj koji je prevozio logističke zalihe i opremu za Koaliciju predvođenu SAD našao se na udaru u centralnoj iračkoj provinciji Vavilon.

Kako se izveštava, konvoj je bio meta nekoliko improvizovanih eksplozivnih naprava dok je prolazio u blizini grada Hilah. Irački izvori nisu prijavili ljudske gubitke tokom napada. Proiranski islamski otpor u Iraku - "Ashab al-Kahf" preuzeo je odgovornost za napad.

Iraqi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Shiite insurgent faction Ashab al-Kahf has claimed responsibility for a new IED attack today targeting a convoy supplying the U.S. military as it passed through an unspecified area of Iraq's Babil Province.

— Evan Kohlmann (@IntelTweet) June 13, 2021

Grupa je među prvima započela napade na američke snage u Iraku nakon ubistva Abu Mahdija al-Muhandisa, zamenika komandanta iračkih Jedinica narodne mobilizacije i vođe iranskih snaga Kuds, general-majora Kasema Sulejmanija.

- Nećemo vam dozvoliti da osetite ukus udobnosti i radosti. Američke okupacione snage nalaze se u unakrsnoj vatri mudžahedina islama u Iraku - saopštila je grupa u postu na svom zvaničnom Telegram kanalu posle napada.

Nekoliko minuta posle napada na Hilah, tri konvoja snabdevanja Koalicije predvođene SAD bila su meta na jugu Iraka. Prvi je gađan u blizini grada Nasirija u provinciji Dikar, drugi je napadnut u blizini grada Divanija u provinciji Kadisija, a treći je napadnut u blizini grada Samavah u provinciji Mutana.

Do sada Koalicija predvođena SAD nije uspela da stane na put ovim napadima. Očajnički želeći da dobije informacije o napadima, Vašington je ponudio nagradu od 3 miliona dolara. Međutim, na kraju su im se Iračani smejali na društvenim mrežama.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.