AMERIKANCI U STRAHU OD PUTINOVOG POTEZA Peskov rešio sve nedoumice - ovo Rusija MORA da uradi

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Okt.2023, 14:58

AMERIKANCI U STRAHU OD PUTINOVOG POTEZA Peskov rešio sve nedoumice - ovo Rusija MORA da uradi

Oglasio se Peskov podovom nuklearnog oružja.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da eventualni opoziv ratifikacije Sporazuma o sveobuhvatnoj zabrani nuklearnih testova (CTBT) ne znači da Rusija planira da sprovodi nuklearne testove.

- Ovo nije ravno deklaraciji o nameri da se sprovedu nuklearni testovi - rekao je Peskov, komentarišuči izjavu predsednika Državne dume Vjačeslava Volodina da Donji dom ruskog parlamenta namerava da raspravlja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << o opozivu ratifikacije na sledećoj sednici, prenosi TASS.

Dodao je da je Rusija odavno potpisala i ratifikovala sporazum, ali da ga Amerikanci nisu ratifikovali.

- Predsednik Putin je pomenuo mogućnost povlačenja ove ratifikacije, na šta je Volodin rekao da je spreman da to uradi - rekao je Peskov.

Sporazum o sveobuhvatnoj zabrani nuklearnih testova je odobrila Generalna skupština Ujedinjenih nacija 24. septembra 1996. godine.

Sporazum nije stupio na snagu jer ga nisu ratifikovali SAD, Egipat, Izrael, Iran i Kina, dok ga Indija, Severna Koreja i Pakistan ga nisu ni potpisali.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Kremlj: Putin je mislio...

Izvor: B92, 06.Okt.2023

Moguće povlačenje iz Sporazuma o sveobuhvatnoj zabrani nuklearnih testiranja ne znači da Rusija namerava da sprovodi takva testiranja, kaže portparol Kremlja...Komentarišući izjavu predsednika Vladimira Putina, koji je tokom obraćanja na Valdajskom forumu rekao da bi Rusija mogla da povuče...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.