AMERIKA USVOJILA ZAKON O KONTROLI ORUŽJA! Više neće biti masovnih masakara, uvode se OZBILJNE provere!

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jun.2022, 20:15

AMERIKA USVOJILA ZAKON O KONTROLI ORUŽJA! Više neće biti masovnih masakara, uvode se OZBILJNE provere!

Novo iznenađenje za milione Amerikanaca posle odluke o zabrani abortusa

SAD usvojile dvopartijski zakon o kontroli oružja. SAD su usvojile svoj prvi veliki zakon o bezbednosti oružja nakon decenija dugih rasprava o tom pitanju, a okidač su bile poslednje pucnjave sa visokom stopom smrtnosti.

Američki Kongres je u petak usvojio paket mera o kontroli oružja, uključujući pojačane zahteve za proveru prošlosti za mlađe kupce i finansiranje programa mentalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zdravlja. Zakon koji je Senat već usvojio u četvrtak, odlazi na sto predsednika Džoa Bajdena, gde se očekuje da bude potpisan.

Bajden je opisao dvopartijski zakon o sigurnijim zajednicama kao "jedan od najznačajnijih koraka koje je Kongres preduzeo da smanji nasilje vatrenim oružjem poslednjih decenija" u saopštenju objavljenom u četvrtak.

Prema novom zakonu, osobe starije od 16 godina koje pokušavaju da kupe oružje moraju da prođu pregled dosijea o mentalnom zdravlju maloletnika. Takođe zabranjuje svima koji su osuđeni za prekršaj nasilja u porodici kao deo veze za zabavljanje da kupuju ili poseduju vatreno oružje najmanje pet godina.

Zakonodavstvo takođe obezbeđuje finansiranje "programa naloga za zaštitu od ekstremnog rizika" i druge mere intervencije u kriznim situacijama, obezbeđujući 250 miliona dolara za intervencije i inicijative za prevenciju nasilja u zajednici i 100 miliona dolara za jačanje Nacionalnog sistema trenutne provere podataka o kriminalu.

Demokratski poslanici zahtevali su strožije zakone o kontroli oružja poslednjih nedelja nakon niza pucnjava koje su se širile u javnosti, uključujući ubistvo 19 dece i dvoje odraslih u osnovnoj školi Rob u Uvaldeu u Teksasu, prenosi RT.

Podsetimo, Vrhovni sud Amerike poništio presudu kojom je pravo na abortus pre 50 godina legalizovano u celoj zemlji, nakon čega će više miliona žena u zemlji izgubiti svoje zakonsko pravo na abortus.

Američki predsednik Džo Bajden obratio se tim povodom iz Bele kuće kako bi komentarisao odluku Vrhovnog suda koji je danas poništio presudu staru 50 godina koja je legalizovala abortus u celoj zemlji čime je tehnički ukinuo federalno ustavno pravo na pobačaj u Americi.

BONUS VIDEO: Ukrajinski dronovi "love" ruske vojnike noću

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.