AMERIČKI IZASLANIK BESAN NA KURTIJA, NEĆE NI DA ČUJE ZA NJEGA: Od sada pregovara samo sa ovim čovekom

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jan.2020, 22:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMERIČKI IZASLANIK BESAN NA KURTIJA, NEĆE NI DA ČUJE ZA NJEGA: Od sada pregovara samo sa ovim čovekom

Prošlo je više od godinu dana od kako Priština i Beograd nisu sedeli za pregovaračkim stolom.

Odlaganje u procesu formiranja nove kosovske vlade nije impresioniralo specijalnog izaslanika predsednika SAD za dijalog između Beograda i Prištine Ričarda Grenela.

Nakon što brojni međunarodni pozivi liderima Pokreta Samoopredeljenje Aljbinu Kurtiju i Demokratskog saveza Kosova Isi Mustafi da sklope koalicioni sporazum nisu bili uspešni, Grenel je odlučio da saradnju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nastavi s predsednikom Kosova Hašimom Tačijem.

Prošlo je više od godinu dana od kako Priština i Beograd nisu sedeli za pregovaračkim stolom, pri čemu je taksa od 100 odsto koja je uvedena na robu iz centralne Srbije učinila da je gotovo nemoguće da će pregovori kojim posreduje EU dovesti do napretka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.