AMERICI PRETI HAOS?! Teksas na ivici secesije: UPOZORAVAJU se građani na JEDNU pojavu

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Mar.2024, 09:14

AMERICI PRETI HAOS?! Teksas na ivici secesije: UPOZORAVAJU se građani na JEDNU pojavu

Svemu je prethodio sukob Teksasa i centralne vlasti zbog kontrole migracija.

U subotu, na dan nezavisnosti Teksasa od Meksika, lokalni Dalas morning njuz upozorio je građane na veliki broj kandidata za izborne funkcije koji se zalažu za otcepljenje države od SAD.

Oni izražavaju uznemirenost zbog približavanja "super utorka" u Sjedinjenim Državama. Na taj dan mnoge države određuju delegate za naredne predsedničke izbore. Autori članka upozorili su stanovnike >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Teksasa da mnogi kandidati podržavaju otcepljenje države od Sjedinjenih Država.

- Neki odvode čuvenu teksašku potragu za nezavisnošću predaleko. Kako se bliži Super utorak, republikanski glasači u Teksasu bi trebalo da budu oprezni. Broj kandidata koji su potpisali obećavaju da "Vrate Teksas nazad" je alarmantan - navodi se u objavi.

Publikacija pojašnjava da ovo obećanje kandidata za izabranu funkciju uključuje to da će interese Teksasa staviti iznad interesa Sjedinjenih Država i promovisati predlog zakona za referendum o odvajanju države od Sjedinjenih Država.

- Do sada je više od 150 ljudi potpisalo obećanje, uključujući nekoliko kandidata Republikanske stranke u severnom Teksasu - navodi Dalas morning njuz.

Autori članka pozvali su Teksašane da pažljivo pročitaju spisak kandidata pre izlaska na izbore, kako kasnije „ne bi bili iznenađeni posle činjenice“.

Ranije su američki stručnjaci koje je intervjuisao Vašington post izrazili zabrinutost zbog zauzimanja dela federalne granice od strane teksaških vlasti usred migracione krize. Rekli su da ne mogu da se sete nijednog nedavnog sličnog incidenta u kojem je država blokirala pristup saveznoj vladi teritoriji pod njenom jurisdikcijom. Stručnjak za ustavno pravo na Pravnom fakultetu Univerziteta Teksas Stiv Vladek smatra da se guverner Teksasa "zavaljuje".

Izvor: Srbija Danas/Informer

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.