AMBASADORI ŠEST ZEMALJA ODALI POČAST UBIJENIM ĐACIMA: Kristofer Hil zapalio sveću - Amerika i svet dele vašu tugu

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Maj.2023, 17:43

AMBASADORI ŠEST ZEMALJA ODALI POČAST UBIJENIM ĐACIMA: Kristofer Hil zapalio sveću - "Amerika i svet dele vašu tugu"

Tragična vest obišla je svet

Ambasador Francuske Pjer Košar i ambasador Ukrajine Volodimir Tolkač upisali su se danas posle podne u knjigu žalosti u školi Vladislav Ribnikar u kojoj je ubijeno osmoro đaka i radnik obezbednjenja. U tragediji koja se u sredu dogodila u školi ubijena je i devojčica koja je državljanin Francuske.

Prethodno, danas pre podne ipred škole zapalili su sveće i počast stradalima u pucnjavi koja se dogodila u sredu, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odali i ambsador SAD Kristofer Hil kao i predstavnici ambasada Švajcarske, Kanade i Albanije. Ambasador Hil zapalio je sveću na uglu Njegovoševe i Kralja Milutina bliže Trećoj beogrdskoj gimanizji.

Predstavnici ambasade Švajcarske, Kanade i Albanije dolazak pred školu, u kojoj je  K.K. (13) pucao i ubio osam đaka i čoveka iz obezbeđenja i ranio šestoro vršnjaka i nastavnicu, započeli su minutom ćutanja, javio je reporter Tanjuga i dodao da su nakon toga zapalili sveće i položili cveće. U sredu, na dan te velike tragedije koja je zadesila Srbiju, Hil je na Tviteru napisao da je zajedno sa svima u ambasadi, tužan i u šoku.

- Smrt jednog deteta je tragedija, jer toliki broj ubijenih tamo gde bi trebalo da se osećaju najbezbednije je nepodnošljivo. Naše saučešće porodicama i prijateljima poginulih na Vračaru. Amerika i svet dele vašu tugu - naveo je Hil.

Sve vesti o nezapamćenoj tragediji u Beogradu pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.