AMBASADOR SRBIJE DEMANTOVAO MARFIJA: Vest o sankcijama Rusiji je LAŽNA, cilj je samo srušiti Vučića

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Maj.2022, 07:46

AMBASADOR SRBIJE DEMANTOVAO MARFIJA: "Vest o sankcijama Rusiji je LAŽNA, cilj je samo srušiti Vučića"

Diplomata je demantovao lažnu vest o kaznenim merama za Rusiju nastalu pogrešnom interpretacijom senatora Marfija, a koju su opoziciona glasila N1, Nova S i slični jedva dočekali da bi napali predsednika Vučića

Ambasador SAD u Beogradu Kristofer Hil izjavio je da nije tačno da se 60 dana, koje je senator Kris Marfi naveo u izveštaju sa puta nakon posete Beogradu i razgovora sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, odnosilo na uvođenje sankcija Rusiji, kao što su neki >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << shvatili, već da se ticalo jednog ekonomskog pitanja.

On je na taj način demantovao lažnu vest nastalu pogrešnom interpretacijom senatora Marfija, a koju su N1, Nova S i slični jedva dočekali da bi napali predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Moram da kažem da je došlo do nesporazuma u vezi sa izveštajem s puta koji je napisao senator Marfi, gde su ljudi nekako shvatili da su se tih 60 dana, koji su se ticali jednog ekonomskog pitanja, u stvari ticali sankcija - što nije tačno - naveo je ambasador u intervjuu za Glas Amerike.

Hil je istakao da je bio na sastanku i da to nije bilo u vezi sa sankcijama, ali je dodao da SAD poručuju Srbiji da nije pitanje da li, kako je rekao, idete na Istok ili Zapad, već postoji samo jedan pravac i na Srbiji je da odluči koliko brzo želi da stigne tamo. Prema njegovoj oceni, Rusija sada teško može da bude uzor.

I ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin negirao je da je predsednik Vučić u razgovoru sa američkim kongresmenima obećao uvođenje sankcija Rusiji i optužio one koji smatraju da je to tačno da žele da sruše Vučića.

- Samo je cilj srušiti Vučića i ništa drugo. Kongresmena (Krisa Marfija) su demantovali i članovi njegove delegacije, ali niko se ne obazire na demanti nego se samo priča o tome da je gotova činjenica da je predsednik Vučić obećao nekakve sankcije, i to za 60 dana - rekao je Vulin u emisiji "Hit tvit" na TV Pink.

Istakao je da Vučić čuva srpske nacionalne interese i ocenio da ga zato napadaju i sa jedne i sa druge strane.

- Vučić neće da se svrsta. Rusija je demokratska zemlja, i Srbija je, kao i evropske zemlje, i mi se ne svrstavamo. On je na strani Srbije, ne želi da ga hvale ni jedni ni drugi, već samo njegov narod. Srbi nisu robovi, glup narod, nepolitičan i ne glasaju Srbi slučajno za njega, već zato što im treba snažan vođa koji će izdržati pritiske i sa Istoka, i sa Zapada - poručio je Vulin, i istakao da su pritisci još teži nego što su bili za vreme potpisivanja Briselskog sporazuma.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.