AMBASADOR SPAŠEN U ZADNJI ČAS: Napadnuta ambasada, telohranitelj teško ranjen, oglasili se Talibani (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2022, 21:20

AMBASADOR SPAŠEN U ZADNJI ČAS: Napadnuta ambasada, telohranitelj teško ranjen, oglasili se Talibani (VIDEO)

Zastrašujući događaj uznemirio javnost

Pakistanska ambasada u Kabulu našla se danas pod vatrom u kojoj je ranjen jedan Pakistanac, pripadnik obezbeđenja, saopštili su zvaničnici. Islamabad je napad nazvao pokušajem atentata na svog šefa misije koji, inače, nije povređen.

Za sada se ne zna ko stoji iza napada na ambasadu, koji je usledio samo nekoliko dana nakon što je pakistanski ministar spoljnih poslova predvodio tim u Kabulu kako bi se sastao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa talibanskim vlastima radi ublažavanja tenzija duž granice između dve zemlje, preneo je Rojters.

Portparol kabulske policije rekao je da je na zgradu ambasade pucano iz obližnje zgrade. Policija je uhapsila osumnjičenog i pronašla dva komada oružja, navodi se u saopštenju. Pakistansko Ministarstvo spoljnih poslova je u saopštenju navelo da je napad bio usmeren na šefa misije Ubaid-ur-Rehmana Nizamanija.

Ministarstvo je dodalo da je Nizamani dobro, ali da je pripandik pakistanskog obezbeđenja Sepoj Israr Mohamad teško povređen dok je štitio ambasadora. Portparol pakistanskog Ministarstva spoljnih poslova rekao je da oni ne planiraju evakuaciju ambasade nakon incidenta.

Premijer Pakistana Šehbaz Šarif je, u objavi na Tviteru, ocenio napad pokušajem atentata zatraživši istragu i pokretanje postupka protiv izvršilaca. Portparol talibanskog Ministarstva spoljnih poslova osudio je napad.

- Islamski emirat Avganistan najoštrije osuđuje pokušaj pucnjave i neuspeli napad na pakistansku ambasadu u Kabulu - napisao je portparol Abdul Kahar Balki na Tviteru, dodajući da će talibanske bezbednosne agencije istražiti napad.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.