ALARMANTNO U CRNOJ GORI: Smrtnost od korone u februaru povećana za čak 70 ODSTO

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Mar.2021, 08:35

ALARMANTNO U CRNOJ GORI: Smrtnost od korone u februaru povećana za čak 70 ODSTO

U dve ustanove u kritičnom stanju se nalazi čak 100 obolelih

U Crnoj Gori je od posledica virusa korona u februaru preminulo 210 građana, od čega juče 12, što je u odnosu na januar povećanje 70 odsto, pokazuju podaci Instituta za javno zdravlje.

U Crnoj Gori je od početka epidemije preminulo 1.015 inficiranih kovidom.

Da epidemija i pored strožih mera, zaključavanja osam gradova i zatvaranja u gostiteljskih objekata, uzima maha pokazuje sve veće >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << opterećenje kapaciteta bolnica i rast broja inficiranih, prenosi RTCG.

U Kliničkom centru se, prema jučerašnjim podacima, leči rekordan broj - 131 zaraženi pacijent, a u kovid bolnici u Baru 113.

U te dve ustanove u kritičnom stanju se nalazi čak 100 obolelih.

Nove mere kojim se zaključavaju Podgorica, Nikšić, Cetinje, Herceg Novi, Ulcinj i Plužine na snazi su od danas, dok od pre dve sedmice važe u Budvi i Tivtu.

Na snazi je i zabrana rada ugostiteljskih objekata u tim gradovima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.