AKTIVIRANO CRVENO UPOZORENJE: Sutra ekstremno vreme, pripremite se na temperaturu od 40 stepeni!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jun.2021, 16:52

AKTIVIRANO CRVENO UPOZORENJE: Sutra ekstremno vreme, pripremite se na temperaturu od 40 stepeni!

Crveno upozorenje aktivirano je zbog najavljenih ekstremno visokih temperatura vazduha

Meteo-alarm sutra će biti na snazi za područje Mostara, Sarajeva, Tuzle i Bihaća, a narandžasto za Banjaluku, Prijedor, Trebinje, Višegrad, Foču i Livno.

Na području Mostara sutra se očekuje najviša dnevna temperatura vazduha između 38 i 40 stepeni, a u Sarajevu, Tuzli i Bihaću između 37 i 39 stepeni Celzijusovih.

U Banjaluci, Prijedoru, Trebinju, Višegradu i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Foči očekuje se topla noć, dok će preko dana biti veoma vruće sa maksimalnom temperatura vazduha od 35 do 38 stepeni, a na području Livna između 34 i 36 stepeni Celzijusovih.

Crveno upozorenje znači da su prognozirane naročito opasne vremenske pojave koje mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Narandžasto upozorenje znači da su prognozirane opasne vremenske pojave, piše Srna.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.