Izvor: Blic, 24.Jul.2017, 23:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"AKO SE NEŠTO DESI..." Avion je počeo da pada, a žena je mužu poslala OPROŠTAJNU PORUKU (VIDEO)

Nikol Taj (39) iz Šefilda poslala je poruku mužu misleći da će joj to biti poslednja u životu, kada je avion kojim je letela sa Ibice ka Britaniji, počeo da pada.

Maske za kiseonik ispale su iz kaseta iznad sedišta, a kapetan je počeo da viče kako će morati hitno da se spuste jer se "pakao otvorio". Pomislila je kako će se avion srušiti, izvadila je telefon i poslala poruku svom suprugu: "Ako se nešto desi, volim te." Nikol je zatim poslala poruku i majci.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Kako je rekla, putovala je bez muža i njihovo dvoje dece. Oko pola sata nakon poletanja počelo je nevreme.

- Samo sam razmišljala o tome kako ih više neći videti. Kako smo padali, uspela sam da napišem poruku suprugu. Napisala sam mu: "Avion pada i maske za kiseonik su ispale. Ako se nešto desi, volim te" - rekla je Nikol, prenosi "Dejli mejl".

Pravi šok doživela je kada su sleteli.

- Bilo je užasno. Kada se sve to događa vaš mozak je u stanju šoka, ali kada smo sleteli, tada nas je sve stiglo. Ljudi su počeli da plaču. Jednu ženu nisu mogli da umire - priča Nikol.

Nakon što je prvo proglasio stanje opasnosti, kapetan je pokušao da umiri 180 putnika koji su se nalazili u avionu, i rekao im da se radi o manjem problemu zbog kojeg je avion počeo da gubi visinu.

Avion je ipak hitno sleteo u Barselonu, gde su čekali četiri sata pre nego što su se uputili za Lids. Kako je javljeno, većina putnika je bila previše uplašena da bi se ukrcali na drugi let.

- Bilo je užasno. Padali smo pod uglom od barem 40 ili 50 stepeni. Činilo se kao večnost, ali kada se setim, verovatno je trajalo samo par minuta. Kao da smo padali sa neba - ispričao je Tom Miler (39), jedan od putnika u avionu.

Miler je bio na Ibici sa prijateljima, ali kada je avion počeo da pada, poslao je ženi poruku "Volim te, dušo".

- Prijatelji su sedeli do prozora. Pogledali smo se i pomislili: "To je to. Ovako se završava".

Kako su rekli iz aviokompanije, na letu su se dogodili "manji tehnički problemi".

- U nedelju 16. jula na letu iz Ibice u Lids, avion je prinudno sleteo u Barselonu zbog manjih tehničkih problema - rekao je portparol kompanije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.