AKO ĐAVO IMA IZASLANIKE - TO SU BILI ONI Otkrivena najveća Legijina greška, kao i savet koji mu je dao Čume

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Maj.2021, 22:03

"AKO ĐAVO IMA IZASLANIKE - TO SU BILI ONI" Otkrivena najveća Legijina greška, kao i savet koji mu je dao Čume

Odnos Milorada Ulemeka Legije i zemunskog klana.

Aleksandar Saša Jovović Jovke, koji se pominje kao žestok tip iz devedesetih, i nakon toliko godina gnuša se na pomen Dušana Spasojevića Šiptara i Mileta Lukovića Kuma.

On je u emisiji na Balkan Info pričao o zemunskom klanu koji je nazvao "elementarnom nepogodom":

- Trajali su kao poplava, napravili tešku glupost, pobili mnogo ljudi i onda nestali, kako su došli, tako su otišli, trajali su kratko, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ali iza njih je ostala pustoš i ugašeni životi, baš kao velika poplava. Zato kažem da su bili elementarna nepogoda. Oni su jedna bruka Beograda i Zemunci se njih stide - ispričao je Jovke i dodao:

- Da nije bilo Legije, ne bi oni mogli da odu tako daleko, hapsili bi ih više, ne bi imali toliko veza, ne bi mogli da rade šta hoće. Legija je bio strahovito bitan, sposoban i poštovan, i u policiji, i u vojsci, učestvovao je na svim ratištima i mnogo zadužio Srbiju što se tiče tih kritičnih trenutaka. Ali preterao je, sve ima svoju granicu, ne čudi me što je osuđen na toliko godina, jer to su ozbiljna dela - rekao je Jovović.

On se i otkrio šta je Ljubiša Buha Čume posavetovao Legiju.

- Čume je lepo govorio da rade legalne poslove i prave velike pare, kao što je on asfaltirao puteve. On je prvi rekao Legiji: "Šta će ti ovi seljaci?"

Posebno je interesantan deo u kome se osvrnuo na Milorada Ulemeka Legiju i njegovom odnosu sa zemunskim klanom.

- Taj klan je bilo jedno zlo koje je došlo u grad i onda se grad organizovao i satro to zlo. Ako Đavo ima izaslanike, to su bili oni. Legijina je strahovita bila greška što se upetljao sa njima. To što pričaju da će da ga oslobode, to nema šanse, ima tri pravosnažne presude na po 40 godina, to ni predsednik Amerike ne bi mogao da povuče. Legija nije dobio nikakve olakšice iako se predao dobrovoljno, zato što su svedoci već sve ispričali, presude su maltene već bile pravosnažne, a dela su mu bila teška. On se predao kad je on to odlučio, izašao je u tom trenutku iz kuće, gde je inače i boravio sve vreme. Bio je sa ženom i decom, i niko od policije mu nije kucao na vrata, jer ko će od policije da potpiše nalog da se uhapsi Legija, kad je taj isti čovek sa njim bio na ratištu i taj isti Legija mu je npr. spasio život... A bila su mu sva vrata otvorena, njemu ništa nije trebalo, čak ni plata, ko bi njemu išta naplatio, svima je bila čast da ga ugoste, on je bio prvo državni heroj, pa je onda 5. oktobra postao idol ulice koji nije dozvolio da policija krene na narod. Prvo je on došao sa beretkama i rekao narodu: "Mi smo uz vas" i onda je krenulo rušenje Miloševića. Čovek koji je srušio Slobu je Legija. Takvu moć je imao. I na kraju da ga neki lažni Zemunci imaju, to je tužno.

Da podsetimo, Milorad Ulemek Legija (53), bivši komandant Jedinice za specijalne operacije (JSO), osuđen je 2005. na 40 godina zatvora zbog ubistva premijera Zorana Đinđića. Takođe je osuđen na kazne od 40 godina zatvora - zbog krivičnih dela "zemunskog klana", četvorostrukog ubistva na Ibarskoj magistrali, kao i ubistva Ivana Stambolića i pokušaja ubistva Vuka Draškovića u Budvi.

Iz zatvora će izaći tek 2044, kad napuni 76 godina.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.