ABAZOVIĆ ĆE BITI HITNO SASLUŠAN: Mora u tužilaštvo zbog slučaja Tunel

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Dec.2023, 15:53

ABAZOVIĆ ĆE BITI HITNO SASLUŠAN: Mora u tužilaštvo zbog slučaja "Tunel"

Bivši premijer Crne Gore rekao je da ima operativne podatke ko je glavni osumnjičeni u predmetu "Tunel" i koje su njegove namere

Bivši premijer Crne Gore Dritan Abazović biće hitno saslušan zbog izjave o prokopanom tunelu u deopu Višeg suda u Podgorici.

Abazović će morati sa tužilaštvom da podeli svoja saznanja o glavnom osumnjičenom u slučaju "Tunel" i šta je bila namera "rudara", rekao je rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tužilac Duško Milanović.

On je naglasio da će Abazovića hitno pozvati.

- Izvršićemo procesnu radnju saslušanja D. A. u navedenom predmetu i to veoma hitno - kazao je Milanović.

Abazović je ranije danas rekao da ima operativne podatke ko je glavni osumnjičeni u predmetu "Tunel" i koje su njegove namere.

- Osećam političku odgovornost, to ne skrivam i za to i za sve druge negativnosti koje su se dešavale - rekao je on.

Dodao je da u Crnoj Gori i dalje funkcioniše duboka država, odnosno da u državnom sistemu i dalje postoje oni koji rade za kriminalne grupe.

- Da li sam znao kakvo je stanje u Višem sudu? Jesam. Mi smo prva vlada koja je pokrenula pitanje da se gradi Palata pravde - pojasnio je Abazović.

On je kazao da je na stotine hiljada turista prošlo kroz Crnu Goru u trenutku kada je letos kopan tunel u srcu Podgorice u gradskom jezgru gde se nalaze važne državne institucije.

- Identifikovane su osobe, stvar je pred nadležnim tužiocima. Imam operativna saznanja ko bi mogao da bude glavni osumnjičeni u slučaju 'Tunel', šta je bila namera. Ta se namera nije ostvari, to je možda pozitivno u tome - rekao je Abazović.

Nakon što je primećeno da su dokazi koji se čuvaju u depou Višeg suda u Podgorici ispremeštani, otkriven je tunel u zidu. Ispostavilo se da je tunel prokopan iz stana iz zgrade koja je preko puta suda. Prema prvim saznanjima, tunel je kopan skoro dva meseca, i uhapšeno je više osoba. Još nije utvrđeno šta je sve iz depoa odneto, ali se za sada zna da nedostaje više komada oružja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Dritan Abazović na saslušanju posle praznika: Tužilaštvo poziva bivšeg crnogorskog premijera

Izvor: Danas, 29.Dec.2023

Rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva Podgorica Duško Milanović izjavio je danas za RTCG da će to tužilaštvo pozvati bivšeg premijera i lidera pokreta URA Dritana Abazovića na saslušanje o navodnim saznanjima o slučaju "Tunel".

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.