900 policajaca u raciji u najvećem bordelu Berlina

Izvor: B92, 14.Apr.2016, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

900 policajaca u raciji u najvećem bordelu Berlina

Berlin -- Čak 900 policajaca učestvovalo je u raciji u "Artemisu", jednom od najvećih bordela u Berlinu, u kojem je uhapšeno šest osoba, prenosi BBC.

Kako se navodi, oni su uhapšeni zbog optužbi za izbegavanje poreza i trgovinu ljudima. Upravnici bordela terete sa da od 2006. godine nisu platili oko 17,5 miliona evra za socijalnu zaštitu.

Tužioci navode da su zaposleni u „Artemisu“ bili terani da se pretvaraju da su samozaposleni kako bordel ne bi za njih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ništa plaćao.

Policija ističe da je racija izvršena u saradnji sa istražiocima prevara sa porezom.

Podsećamo, Nemačka je legalizovala prostituciju 2002. godine i tako napravila industriju koja je sada po godini vredi oko 16 milijardi evra.

Takozvani „mega bordeli“ su zbog toga česti, privlače turiste iz susednih zemalja, ali i zaposlene iz Istočne Evrope.

Osim toga, veruje se da se broj prostitutki u Nemačkoj duplirao na 400.000 za poslednjih 20 godina.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Berlin: 900 policajaca u raciji u najvećem bordelu, uhapšeno 6 osoba zbog trgovine ljudima

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Apr.2016

BERLIN - Čak 900 policajaca učestvovalo je u raciji u "Artemisu", jednom od najvećih bordela u Berlinu, u kom je uhapšeno šest osoba, prenosi BBC...Kako se navodi, oni su uhapšeni zbog optužbi za izbjegavanje poreza i trgovinu ljudima. Upravnici bordela terete sa da od 2006. godine nisu platili...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.