7 zdravih namirnica koje možete uvrstiti u ishranu svog psa

Izvor: Blic, 28.Jan.2017, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

7 zdravih namirnica koje možete uvrstiti u ishranu svog psa

Sigurno već znate da vašem ljubimcu ne bi trebalo da često i u većim količinama dajete namirnice i hranu koju vi jedete kako se ne bi razboleli ili ugojili. Međutim, veterinari i nutricionisti su za nas napravili spisak onih namirnica u kojima možete uživati i vi i vaš pas.

Kako biste povećali nutritivnu vrednost hrane vašeg ljubimca, prema rečima stručnjaka bezbedno je s vremena na vreme davati im pojedinu "ljudsku" hranu, piše na sajtu MAGAZIN PAS.

Evo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i koju:

Kašasti jogurt – bogat je kalcijumom i proteinima. Najbolje bi bilo da za vašeg psa izaberete onaj koji sadrži probiotske bakterije, bez šećera i drugih industrijskih zaslađivača. Ako vaš pas ima problema s viškom kilograma, obavezno kupite onaj sa oznakom "light". Smrznuti jogurt je sjajna poslastica tokom toplih dana.

Losos – riba bogata omega 3 masnim kiselinama blagotvorno deluje i na zdravlje ljudi i na zdravlje pasa. Omega 3 kiseline ojačaće imuni sistem vašeg ljubimca i doprineti zdravlju kože i dlake. U nekim studijama potvrđeno je da pomažu i psima koji pate od alergija. Vašem psu obavezno dajte kuvane filete lososa, jer živa riba može imati parazite.

Bundeva – bogata je vlaknima i beta karotenom (vitamin A). Ova namirnica pospešiće probavu i doprineti zdravlju digestivnog trakta vašeg psa.

Slatki krompir ili batat – takođe je bogat vlaknima i beta karotenom, ali i vitaminima C i B6. Listići batata koje ste ostavili da se malo "prosuše", odnosno, da izgube vodu, odlična su žvakaća poslastica za vašeg psa.

Zelena boranija – krcata je vlaknima, vitaminima K i C, a ukoliko je vaš pas sklon gojenju, slobodno neki od obroka zamenite boranijom i budite sigurni da će imati niskokaloričan, a pri tom zdrav obrok. Mnogi psi uživaju u smrznutoj zelenoj boraniji.

Jaja – bogata su proteinima koji regulišu probavu i dragocena su za pse koje muči stomak i varenje. Dodajte kuvano jaje hrani svog psa i dobiće ukusnu i zdravu poslasticu. Ukoliko imate aktivnog psa sa kojim uvežbavate i trenirate nove veštine, možete napolje poneti kuvano jaje, piše MAGAZIN PAS.

Jabuke – najbolja hrskava poslastica za psa, samo odstranite semenke. Bogate vitaminima A i C, pravi su izbor za užinu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.