650.000 PAKLICA VREDE 120 MILIONA: Jedna od najvećih zaplena cigareta u proteklih 10 godina u Srbiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jan.2017, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

650.000 PAKLICA VREDE 120 MILIONA: Jedna od najvećih zaplena cigareta u proteklih 10 godina u Srbiji

MUP je saopštio da su cigarete i vozila za transport oduzeta uz potvrdu

U istovremenoj akciji na teritoriji Beograda, Kraljeva, Subotice i Novog Pazara, policija je zaplenila 653.450 paklica cigareta, što je jedna od najvećih zaplena u Srbiji za desetak godina, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

Vrednost oduzetih cigareta procenjuje se na više od 120 miliona dinara.

Veći deo cigareta, bez akciznih markica i prateće dokumentacije, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nađen je u improvizovanim magacinima na području Beograda i Subotice, dok je deo otkriven tokom transporta u tri automobila i dva kombija.

Zbog sumnje da su izvršili krivična dela krijumčarenje i nedozvoljen promet akciznih proizvoda, zadržavanje do 48 sati određeno je za pet osoba dok su protiv njih dvojice podnete krivične prijave.

Policijsko zadržavanje odredjeno je D.B. (57) i N.T. (39) sa područja Beograda, Z.T. (39) i S.M. (40) s područja Šapca i N.V.L. (43 ) s područja Subotice. Oni će biti privedeni u tužilaštva.

Policija je protiv još dve osobe, starosti 22 i 47 godina, iz Subotice i Beograda, podnela krivične prijave, u redovnom postupku, zbog sumnje da su izvršile krivična dela krijumčarenje i nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

MUP je naveo da je tokom prošle godine, koja je bila rekordna po oduzimanju nelegalnih cigareta, ukupno zaplenjeno oko 2.000.000 paklica.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.