Топ 5 активности које не смете пропустити на Златибору (ВИДЕО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Jul.2023, 09:00

Топ 5 активности које не смете пропустити на Златибору (ВИДЕО)

Златибор, наша популарна планина и још популарнија дестинација за одмор, сваке године угости велики број туриста. Са одличном понудом која обухвата природне локалитете, најдужу панорамску гондолу, смештај са пет звездица и безброј активности, не може се рећи да и једног посетиоца >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << остави равнодушним. Уколико се питате шта је то што би могло да употпуни ваш одмор на Златибору, погледајте пет ствари које смо издвојили:
1. Вожња са „Gold gondola Zlatibor“ „Gold gondola Zlatibor“ је најдужа панорамска гондола у свету која је свечано отворена почетком 2021. године. Гондола пролази преко Рибничког језера, а повезује Златибор са ски стазом Торник. Стаза је дугачка девет километара, а у 90 кабина од по 10 места, има довољно места да се сви заинтересовани провозају. Вожња траје 25 минута, а кроз невероватно искуство разгледавања природе, уживаћете кроз различите активности које обухватају шетњу на међустаници код језера, невероватан поглед са врха Торника, као и расположено особље које ће додатно учинити вожњу пријатнијом.
 







Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

















 
Objavu dijeli Gold Gondola Zlatibor (@gold.gondola)


2. Вожња квадовима Вожња квадовима је једна од најтраженијих активности током боравка на Златибору. На неколико километара од самог центра, по оближњим зеленим брежуљцима пружа се одлична прилика за вожњу овим четвороточкашима. Возачи овог возила сматрају да је искуство кључ, а то исто наглашавају и из Туристичке организације Златибора. Знање управљања овим возилима је неопходно, а двоје људи може да се вози по једном возилу. Цена најма квада за вожњу од 30 минута кошта око 50 евра. Све неопходне информације о заказивању и заказивање ове адреналинске вожње можете потражити на сајту Туристичке организације Златибор.
Фото: zlatibor.org.rs 3. Одлазак у спа центар Одлазак у спа центар хотела са пет звездица представља прави доживљај. У спа центру хотела Златибор опустићете сва ваша чула. Овај спа центар посебан је јер поседује воду богату магнезијумом, калијумом и калцијумом која посебно опушта и делује на тело. „Magnesium Wellness & Spa“ хотела Златибор простире се на 4000 квадратних метара и поседује четири различита базена који су прилагођени потребама посетилаца, од пливачког до дечјег.
 







Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

















 
Objavu dijeli Hotel Zlatibor (@hotel_zlatibor)


Поред тога, овај спа пружа неколико врста сауна са различитим деловањима, од био сауне, финске сауне, инфра сауне, парног купатила и слане собе. Овај спа има и грин бар, понуду са различитим третманима и масажама од уља лаванде и борових иглица, третмана са кавијаром, златом и шампањцем, као и теретану, спа апартман али и „VIP spa“ намењен неколицини која воли приватност и посебан третман.
 







Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

















 
Objavu dijeli Hotel Zlatibor (@hotel_zlatibor)


4. Посета Авантура парку Авантура парк на планини Златибор је једна од активности коју не смете пропустити. Овај адреналински парк налази се у боровој шуми, у центру Златибора. На четири хектара шуме налази се неколико стаза које су прилагођене различитим нивоима спретности. Права авантура стиче се савлађујући ове стазе, а пријатељске савете пружиће вам инструктори и запослени у Авантура парку.
Већина посетилаца истиче Авантура парк као омиљену активност.
 







Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

















 
Objavu dijeli Avantura Zlatibor (@avantura.zlatibor)


5. Дегустација чувене „Комплет лепиње“ Комплет лепиња је посебан специјалитет Златиборског округа. Јело које је веома једноставно, а опет тако укусно, не прескаче ниједан туриста. У“комплет лепињи налази се лепиња, претоп, јаје и кајмак. Оно што кулинарски мајстори издвајају јесте начин печења, а то је стари искусни метод, пећи на дрва. Овај специјалитет јако је калоричан, али без обзира на број калорија туристи ретко кад прескачу конзумирање комплет лепиње. Уживање у сласној лепињи је незаобилазна ствар, бар када је реч о посети Златибора и његовог краја.
 







Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

















 
Objavu dijeli Zlatiborska KOMPLET LEPINJA (@zlatiborska_komplet_lepinja)


Kako sa decom preko granice? Detaljan vodič kada vam je potrebna saglasnost, a kada ne

 
 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Топ 5 активности које не смете пропустити на Златибору (ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.