Број погинулих у пожару у тржном центру у Бангладешу повећан на 46

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Mar.2024, 12:57

Број погинулих у пожару у тржном центру у Бангладешу повећан на 46

Број погинулих у пожару у тржном центру у Даки, који није имао излаз за случај пожара, повећао се на 46, а спасиоци настављају потрагу за преживелима. Фото: Танјуг/AP Photo/Mahmud Hossain Opu Пожар је избио јуче у ресторану тржног центра у главном граду Бангладеша, а убрзо се проширио кроз >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << зграду.
Претходно је саопштено да су погинуле 43 особе.
Међу погинулима је пет чланова једне породице, али и ученици, наставници и два новинара, док су неки од преживелих побегли преко крова зграде. Министарка здравља Саманта Лал Сен изјавила је да би број жртава могао да се повећа јер се најмање десетак тешко повређених налази на лечењу у две државне болнице, преноси АП.
Премијерка Бангладеша Шеик Хасина изјавила је да је губитак живота последица немара и истакла да су архитекте задужене да пројектују излазе за пожар, али да то не чине јер власници објеката не желе да изгубе ни центиметар простора. Узрок пожара за сада није утврђен, али је ватрогасна служба саопштила да је власник зграде најмање три пута добио обавештење да поправи систем за гашење пожара у згради.
Rojters: Više od 1.000 ljudi okupilo se pred sahranu Navaljnog

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Број погинулих у пожару у тржном центру у Бангладешу повећан на 46 се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.