4 sudbine koje će vas šokirati: Bacila je novčić i otišla u legendu

Izvor: Blic, 25.Nov.2013, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

4 sudbine koje će vas šokirati: Bacila je novčić i otišla u legendu

"Život piše romane" je otrcana fraza, ali četiri priče koje vam ovde prenosimo snažnije su i čudnije od bilo čega što ste dosad čuli. Neke od njih su i završile u formi filmskih scenarija. Možda zvuče neverovatno, ali sve ovo se zaista dogodilo. 4) Bacila je novčić i zauvek otišla u legendu

Jutro je, 16. januara 1942. godine. Drugi svetski rat je u punom jeku. Kerol Lombard (34), najpopularnija američka glumica svog vremena, vraća se kući iz svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zavičajne države Indijane, gde je promovisala kupovinu ratnih obveznica SAD sa svojom majkom Bes Piters i savetnikom za štampu Otom Vinlerom.

Šokantne sudbije Preživeo nevin 18 godina robije, pa umro posle 6 meseci na slobodi

Poljubac koji je mogao da promeni istoriju

Prodao firmu za 600 miliona dolara, pa je otkupio nazad za milion

Kući, u Los Anđelesu, čeka je njen muž i životna ljubav. Ako je ona najpopularnija glumica, on je najpopularniji glumac - čuveni, veliki zavodnik Klark Gejbl (41). Žive ovenčani slavom. Ona zarađuje oko 500.000 dolara godišnje, ogromnu sumu za to vreme. On je upamćen po ulozi Reta Batlera u legendarnom filmu "Prohujalo sa vihorom".

Kerol Lombard je prethodne večeri skupila čak 2 miliona dolara u obveznicama za američke ratne napore. Njena majka Bet i savetnik za štampu Oto Vinkler su želeli da se vozom vrate u Los Anđeles, ali Kerol nije držalo mesto. Ponosna na prikupljenu sumu, žurila je da se vrati u zagrljaj svog glamuroznog muža. Jedino rešenje je bilo avion.

Ipak, njena majka i Vinkler su se plašili letenja i insistirali su da se pridržavaju početnog plana. Šarmantna Kerol je smislila način kako da preseku Gordijev čvor - bacanjem novčića.

Svi su pristali i kovanica je poletela kroz vazduh. Kada se konačno smirila na tlu, sudbina je pokazala odgovor: kupite avionske karte!

Lombard, njena majka i Vinkler su se tog jutra ukrcali na let ka Kaliforniji. Posle kratke pauze radi točenja goriva na aerodromu u Las Vegasu, avion se ponovo vinuo oko 19 sati po lokalnom vremenu. Samo 23 minuta kasnije udario je u planinu Potosi, pedesetak kilometara od Las Vegasa. Niko od 22 putnika nije preživeo.

Ucveljeni Klark Gejbl je odmah odleteo za Las Vegas da preuzme tela svoje supruge, njene majke i savetnika, koji mu je bio i dobar prijatelj. Najveža ženska zvezda američkog filma sahranjena je pet dana kasnije, pod imenom Kerol Lombard Gejbl, pored svoje majke na groblju u Glendejlu, u Kaliforniji.

U vreme njene smrti, poslednji film Kerol Lombard bio je u montaži. Producenti su posle svega odlučili da iz njega iseku scenu u kojoj Lombard zloslutno kaže: "Šta loše može da se dogodi u avionu?"

Klark Gejbl se posle smrti svoje životne ljubavi još dvaput ženio. Kad je umro 1960. godine, u 59. godini, sahranjen je pored Kerol Lombard.

>> Kliknite za prethodni slajd << 3. Prodao firmu za 600 miliona dolara, pa je otkupio za jedan milion

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.