Московски суд казнио Гугл са више од 38 хиљада долара због ЛГБТ пропаганде

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Maj.2023, 12:28

Московски суд казнио Гугл са више од 38 хиљада долара због ЛГБТ пропаганде

Окружни суд округа Тагански у Москви казнио је Гугл са 38.600 долара јер није уклонио видео снимке који промовишу нетрадиционалне сексуалне односе, покривају и дискредитују Оружане снаге РФ. Фото: Танјуг/AP Photo/Mark Lennihan „Гоогле ЛЛЦ је проглашен кривим за административни прекршај >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << према члану 13.41 Закона о управним прекршајима Руске Федерације неуклањање забрањеног садржаја), због чега се изриче административна казна у износу од три милиона рубаља (38.600 долара)“, саопштио је судија Тимур Вахрамејев.
Протокол је сачинио Роскомнадзор који је Гуглу послао девет обавештења о уклањању са Јутјуба неколико видео записа о „геј венчањима“, „местама за геј одмор“ и слично, као и видео-записима о покривању кровова и дискредитацији Оружаних снага РФ у зони специјалних војних операција. Након тога, одељење је сачинило протокол против компаније, преноси РИА новости
Адвокат компаније је приметио да, иако је Роскомнадзор узео у обзир све руске и међународне формалности у обавештењу, које је претходно навео, и даље има питања у вези са дизајном снимака екрана, као и „како се Роскомнадзор побринуо да обавештења буду достављена.
Исти судија је више пута кажњавао Гоогле за сличне прекршаје у прошлости.
Rusi pobedili Njujork i Berlin (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Московски суд казнио Гугл са више од 38 хиљада долара због ЛГБТ пропаганде се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.