Почетна > Свет
Свет

Московски суд казнио Гугл са више од 38 хиљада долара због ЛГБТ пропаганде

Окружни суд округа Тагански у Москви казнио је Гугл са 38.600 долара јер није уклонио видео снимке који промовишу нетрадиционалне сексуалне односе, покривају и дискредитују Оружане снаге РФ.
Фото: Танјуг/AP Photo/Mark Lennihan

„Гоогле ЛЛЦ је проглашен кривим за административни прекршај према члану 13.41 Закона о управним прекршајима Руске Федерације неуклањање забрањеног садржаја), због чега се изриче административна казна у износу од три милиона рубаља (38.600 долара)“, саопштио је судија Тимур Вахрамејев.

Протокол је сачинио Роскомнадзор који је Гуглу послао девет обавештења о уклањању са Јутјуба неколико видео записа о „геј венчањима“, „местама за геј одмор“ и слично, као и видео-записима о покривању кровова и дискредитацији Оружаних снага РФ у зони специјалних војних операција. Након тога, одељење је сачинило протокол против компаније, преноси РИА новости

Адвокат компаније је приметио да, иако је Роскомнадзор узео у обзир све руске и међународне формалности у обавештењу, које је претходно навео, и даље има питања у вези са дизајном снимака екрана, као и „како се Роскомнадзор побринуо да обавештења буду достављена.

Исти судија је више пута кажњавао Гоогле за сличне прекршаје у прошлости.

Rusi pobedili Njujork i Berlin (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.