Европа „законски” отима Русији 300 милијарди евра

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Dec.2023, 11:20

Европа „законски” отима Русији 300 милијарди евра

Читава привреда Немачке зависна умногоме од јефтиног руског гаса након санкција и тероризма на Северном току је остала „на сувом”, што многи аналитичари на Западу сматрају „пуцњем у  сопствену ногу”. Фото: Unsplash/carlbcampbell Сада то дижу на виши ниво и покушавају да некако легално >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << одузму (читај опљачкају) скоро половину девизних резерви које су се налазиле у ЕУ пре почетка Специјалне операције у Украјини.
Наиме, Европска комисија одобрила је предлог за коришћење хитних или непредвиђених прихода од имобилизованих средстава Централне банке Руске Федерације за потребе Украјине, изјавио је  неименовани извор у ЕК новинарима у Бриселу и додао да предлог садржи само прелиминарне кораке и захтева одобрење свих држава-чланица ЕУ.
„Предлог мора да одобри Савет ЕУ, за то је потребан једногласан став”, подсетио је европски дипломата.
Он је додао да Европска комисија неће отворено објавити предлог о имовини Централне банке Русије „из разлога поверљивости” и „пошто је реч о санкцијама”, он се подноси на једногласно одобрење Савету ЕУ. Дакле у миру и тишинида се приступи туђим рачунима Централне банке Русије у ЕУ.
Још  почетком године Михаил Дељагин, заменик у Државној думи и економиста је упозорио на кораке Запада. Подсетио је да је у великом броју западних земаља већ дуже време створен регулаторни оквир за стварну заплену имовине руских компанија у иностранству, док се привремено управљање имовином руских компанија постепено претвара у стварну конфискацију имовине.
Ko rešava radno-pravni status frilensera?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Европа „законски” отима Русији 300 милијарди евра се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.