Одржан први састанак Радне групе за израду Предлога стратегије унапређења положаја особа са инвалидитетом у Републици Србији за период од

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Mar.2024, 20:19

Одржан први састанак Радне групе за израду Предлога стратегије унапређења положаја особа са инвалидитетом у Републици Србији за период од

Помоћник министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић одржала је први састанак Радне групе за израду Предлога стратегије унапређења положаја особа са инвалидитетом у Републици Србији за период од 2025. до 2030. године и Предлога акционог плана за период >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << од 2025. до 2027. године. Фото:Уступљена фотографија/ Министарство за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Барошевић, која је уједно и председник Радне групе, подсетила је да је претходна Стратегија унапређења положаја особа са инвалидитетом донета управо на данашњи дан 5. марта 2020. године, са роком важења до краја 2024. године. Данас, 5. марта, пре истека актуелне стратегије, одржан је први састанак Радне групе ради припреме новог стратешког документа за период од 2025. до 2030. године.
,,Захваљујући визији председника Александра Вучића и његовој свесрдној подршци кампањи „Србија без баријера„, заједнички радимо на побољшању положаја особа са инвалидитетом, „ рекла је Барошевић. Фото: Министарство за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Помоћник министра је додала да је поступак  формално започет доношењем Решења о образовању Радне групе на иницијативу министра Селаковића.
Шеф канцеларије Популационог фонда Уједињених нација у Србији, Борка Јеремић заједно са својим сарадницима  дала је пуну подршку у раду Радној групи „Канцеларија ће обезбеди да у овом процесу бројна знања и програмски увиди које сродне агенције имају, буду на располагању током форматирања и формулисања нове стратегије, за шта ће се побринути наши стручни консултанти и експерти из Популационог фонда. Ту смо да помогнемо Влади Србије у напорима да унапреди одређене политике и активности,„ поручила је Јеремић.
Окупљени представници Савеза удружења особа са инвалидитетом захвалили су се на подршци ресорном министру и помоћнику министра Биљани Барошевић.
Vučević: U Vladi će biti nekih aktuelnih, a biće i novih ministara

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Одржан први састанак Радне групе за израду Предлога стратегије унапређења положаја особа са инвалидитетом у Републици Србији за период од 2025. до 2030. године се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.