Трамп разматра да промени свој приступ Северној Кореји ако победи 2024.

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Dec.2023, 14:31

Трамп разматра да промени свој приступ Северној Кореји ако победи 2024.

Бивши амерички председник Доналд Трамп разматра да промени свеобухватни приступ званичног Вашингтона Северној Кореји, уколико победи на председничким изборима 2024. године. Фото: Танјуг/AP Photo/Evan Vucci, File Трамп планира да дозволи Северној Кореји да задржи своје нуклеарно оружје, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << али уз понуду да кроз америчке финансијске подстицаје Пјонгјанг престане да прави нове бомбе, тврде три неименоване особе упознате са Трамповим плановима, преноси портал Политико.
Овакав потез би означио оштро удаљавање од његовог претходног става по том питању и помак ка прилагођавању Вашингтона севернокорејском лидеру Ким Џонг Уну, са којим је Трамп развио необично пријатељски однос током председничког мандата. Док су амерички председници углавном очајавали тражећи начин да убеде Северну Кореју да се одрекне свог нуклеарног арсенала, америчка политика је континуирано позивала Северну Кореју на денуклеаризацију.
Међутим, уколико освоји нови председнички мандат, Трамп је по свему судећи спреман да одустане чак и од покушаја да убеди Ким Џонг Уна да демонтира свој нуклеарни арсенал. Добро упућени кругови оцењују да је Трамп делимично мотивисан идејом да избегне губљење времена на оно што види као узалудне разговоре о разоружању, да би се уместо тога фокусирао на већи задатак – надметање са Кином.
Трампова политика према Северној Кореји у првом мандату била је „потпуна, проверљива и неповратна денуклеаризација Пјонгјанга“, а његов почетни приступ био је веома тврдокоран, чак је разматрао опцију о бацању нуклеарне бомбе на Северну Кореју уз пребацивање кривице на другу страну, наводи Политико.
Putin se sutra obraća naciji, stiglo preko 1,5 miliona pitanja

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Трамп разматра да промени свој приступ Северној Кореји ако победи 2024. се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.