20 godina mature četvrte generacije Ženske medrese

Izvor: SandzakPress.net, 17.Jul.2023, 13:38

20 godina mature četvrte generacije Ženske medrese

U subotu 15.07.2023. godine upriličen je generacijski susret u povodu 20 godina mature četvrte generacije Ženske medrese Gazi Isa-beg u Novom Pazaru, koja je svoje školovanje u Medresi započela školske 1999/2000, a okončala 2002/2003. godine. Okupljenim svršenicama Medrese obratio se predsjednik Mešihata Islamske zajednice muftija dr. Mevlud ef. Dudić, koji je u vrijeme njihovog školovanja obavljao dužnost direktora Gazi Isa-beg medrese, kao i muftija dr. Rešad ef. Plojović, u svojstvu >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << razrednog starješine pomenute generacije. Od 18 učenica ove generacije, koja se smatra veoma uspješnom, većina je ostvarila izuzetne rezultate na naučnom, porodičnom i drugom polju, a danas sa svojim porodicama žive i djeluju na različitim stranama svijeta, dok njihova djeca, kao nasljednici, u klupama Medrese ostvaruju izuzetne rezultate. Svojim okupljanjem u Medresi i Mešihatu 20 godina nakon napuštanja medresantskih klupa pokazale su da je Medresa i dalje njihov dom kojeg se rado i sa ponosom sjećaju, te škola u koju imaju najviše povjerenja, što potvrđuju odabirom iste za svoju djecu. (Mesihat) The post 20 godina mature četvrte generacije Ženske medrese appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Glas islama od danas u novim prostorijama

Izvor: SandzakPress.net, 18.Jul.2023, 12:22

List Glas islama djeluje punih 25 godina u kontinuitetu. Glasilo je Islamske zajednice u Srbiji. Svjesni važnosti promocije islama i aktivnosti Islamske zajednice na medijima, te postojanja vlastitog medija Islamske zajednice, pored tehničkih inovacija i kadrovskog pojačanja, Glas islama je dobio...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.