Предности и мане пилатеса: Тренд вежбања настао почетком 20. века све популарнији

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Apr.2023, 10:18

Предности и мане пилатеса: Тренд вежбања настао почетком 20. века све популарнији

Да ли сте знали да је пилатес као модерни тренд започет још 1920-их под називом „Контрологија“? Фото: Pexels/Jessica Monte Иако је сада облик вежби за цело тело, у свом оригиналном облику, пилатес је првенствено користио за рехабилитацију његов истоимени творац, Џозеф Пилатес.
Када >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << видите људе како раде пилатес, чини се веома лако, а многи се питају да ли уопште утиче на тело. Али, када то сами испробате, схватите колико су ови наизглед једноставни покрети заправо тешки.
Пилатес предности Пилатес има за циљ да вам пружи бољу флексибилност издужујући ваше мишиће у пуном опсегу покрета и истезањем како бисте смањили стезање које можете искусити током седења током вецћег дела радног дана, на пример.
Равнотежа је један од темељних стубова пилатеса. Када поравнате своје тело да бисте постигли пилатес покрет или померите удове у супротним смеровима, користите своју основну снагу да бисте остали у равнотежи. Ако сте неко ко се суочава са болом у врату и доњем делу леђа на крају дана, пилатес вам може помоћи.
Пилатес вам такође може помоћи да формирате боље везе између ума и мишића и јачате своје језгро како бисте скинули непотребан притисак са леђа, склона повредама. Такође може помоћи у ослобађању од стреса због дубоког фокуса на дисање и истезање. Пошто је то режим вежбања са релативно малим утицајем, пилатес вам такође може помоћи да се вратите у кондицију након повреде.
Пилатес није вежба за све Не може се порећи да пилатес може бити изузетно користан, али то није нужно и свеобухватни тренинг. Ефикасност вежбе пилатеса углавном зависи од ваших циљева. Ако, на пример, желите да добијете мишићну масу, онда вам пилатес не може помоћи да то урадите тако ефикасно као тренинг снаге. Међутим, може помоћи у тонирању мишића које већ имате.
За оне који желе да стекну кардиоваскуларну снагу, пилатес није толико ефикасан као ходање или трчање напољу или коришћење машина у теретани. Наравно, добар пилатес тренинг ће вам убрзати откуцаје срца, али се не сматра кардио заменом јер је примарни циљ побољшање мишићне снаге. Пошто пилатес углавном ради на побољшању равнотеже, флексибилности и снаге, можда нећете приметити никакав видљив напредак неко време.
Uz pomoć ovih navika skinućete kilograme bez svakodnevnog vežbanja

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Предности и мане пилатеса: Тренд вежбања настао почетком 20. века све популарнији се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.