ЕЦБ подигла референтну каматну стопу за још 25 базних поена на 4,25 одсто

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Jul.2023, 09:55

ЕЦБ подигла референтну каматну стопу за још 25 базних поена на 4,25 одсто

Европска централна банка (ЕЦБ) подигла је данас референтну каматну стопу за још 25 базних поена, на 4,25 одсто. Фото: Танјуг/AP Photo/Michael Probst ЕЦБ је одлучила да подигне каматну стопу девети пут заредом, а она је сада највећа од октобра 2008. године.
Каматна стопа на депозите сада износи >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << 3,75 одсто, што је највише у протекле 22 године.
Од почетка циклуса пооштравања у јулу 2022. године, званичници ЕЦБ су повећали каматне стопе за 425 базних поена, што представља најбржи темпо пооштравања у њеној историји. Како се наводи на сајту ЕЦБ-а, инфлација у еврозони пада, али исувише спорим темпом, а очекује се да ће дуже време остати изнад жељеног циља ЕЦБ од 2,0 одсто.
Председница ЕЦБ Кристин Лагард се у 14:45 обраћа јавности на конференцији за штампу, а инвеститоре ће занимати даљи планови главне европске банке.
Zvanični kurs dinara prema evru danas 117,2206, prema dolaru 105,6137

Преузмите андроид апликацију.
Чланак ЕЦБ подигла референтну каматну стопу за још 25 базних поена на 4,25 одсто се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.