У РТГС систему и Клиринг систему НБС у фебруару реализовано 19 милиона плаћања

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Mar.2024, 09:40

У РТГС систему и Клиринг систему НБС у фебруару реализовано 19 милиона плаћања

 Народна банка Србије (НБС) саопштила је да је у РТГС систему и Клиринг систему централне банке у фебруару за 19 радних дана реализовано укупно 19 милиона плаћања. Фото: Народна банка Србије Како се наводи, од укупног броја плаћања 1,6 милиона или 8,2 одсто чине налози за плаћање у >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Клиринг систему, а 17,5 милиона или 91,8 одсто, су налози за плаћање у РТГС систему.
Додаје се да је просечан дневни број плаћања био 1.001.429, од чега је 919.534 просечан број плаћања у РТГС систему, а 81.895 просечан број плаћања у Клиринг систему.
НБС истиче да је вредност промета у РТГС систему износила 14.824,1 милијарду динара, а вредност промета у Клиринг систему 30,8 милијарди динара или 0,2 одсто укупне вредности.
„Просечна дневна вредност промета у РТГС систему била је 780,2 милијарде динара, а просек вредности промета у Клиринг систему 1,6 милијарди динара“, наводи се у саопштењу.
Током 10.545 минута продукције РТГС система и Клиринг система, како се додаје није било застоја и расположивост система била је 100 одсто.
НБС подсећа и да је у Међубанкарском клиринг систему у девизама и Међународном клиринг систему у девизама централне банке Србије, који има 21 учесника, вредност реализованих трансакција износила 146.410.586,55 евра и истиче да и у наведеним системима није било застоја и расположивост је износила 100 одсто.
 
Ko je najviše diskriminisan na tržištu rada?

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак У РТГС систему и Клиринг систему НБС у фебруару реализовано 19 милиона плаћања се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.