Нерадан дан и 17. фебруар, 13. и 14. само фирме које морају

Izvor: TvojPortal.com, 13.Feb.2012, 00:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Нерадан дан и 17. фебруар, 13. и 14. само фирме које морају

/дневник.рс/ БЕОГРАД: У циљу заштите енергетског сектора државе Влада Србије донела је вечерас одлуку да петак, 17. фебруар буде нерадан дан, а препоручила је да 13. и 14. фебруара раде само фирме које морају. Влада Србије препоручила је, наиме, да државни органи и институције, установе, >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << локална самоуправа и привредни субјекти у понедељак, 13. и уторак 14. фебруара минимизирају процес рада, или, уколико постоји могућност, у потпуности обуставе рад, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима.Због Дана државности 15. и 16. фебруар су, иначе, нерадни дани.


Ради спречавања редукција и искључења електричне енергије грађанима, Влада Републике Србије наложила је Јавном предузећу "Електромрежа Србије" да све нето прекограничне преносне капацитете у смеру ка Србији ноћас од поноћи до 29. фебруара ове године стави на располагање Јавном предузећу "Електропривреда Србије".
Овом мером се суспендује тржиште прекограничних капацитета и омогућава да се електрична енергија из транзита усмери за потребе Србије, наведено је у саопштењу.
Влада је предложила ову меру, јер су екстремно ниске температуре и обилне падавине узроковале недостатак електричне енергије, а до сада предузетим мерама исцрпљене су могућности за повећање производње и набавку електричне енергије на тржишту Србије.(Тањуг)

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.