Исплата прве увећане плате запосленима у технологији у Пошти Србије 15. децембра

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Dec.2023, 17:47

Исплата прве увећане плате запосленима у технологији у Пошти Србије 15. децембра

На данашњем састанку министра информисања и телекомуникација Михаила Јовановића са в.д. директора „Пошта Србије“ Зораном Ђорђевићем и пословодством Поште, те председником Надзорног одбора овог предузећа Боришом Шаренцем и представницима три поштанска синдиката разматрана >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је реализација споразума који је са синдикатима и руководством Поште Србије потписала председница Владе Србије Ана Брнабић. Фото: Танјуг/Пошта Србије/Вук Бранковић Како је саопштило ресорно министарство, разговарало се и реализацији плана пријема на неодређено и одређено за раднике у технологији, као и реализацији плана елиминисања остатака пошиљака у регионалним поштанско-логистичким центрима (РПЛЦ) Београд и Нови Сад.
Из Министарства информисања и телекомуникација подсећају да је 23. и 24. новембра у складу са споменутим споразумом свим радницима, изузев руководства, исплаћена једнократна помоћ од 20.000 динара, те да је комисија Владе Србије за давање сагласности за ново запошљавање 28. новембра дала сагласност да „Пошта Србије“ на неодређено време запосли укупно 232 радника а да је в.д. директора закључно са 6. децембром донео одлуку за пријем 223 запослених.
Наводи се да ће до 15. децембра руководство Поште Србије изаћи са захтевом за додатно запошљавање на одређено у технологији и да ће овај захтев проследити ресорном министарству. Додаје се да је анексом колективног уговора потписаним 4. децембра дефинисано повећање плата свим запосленим у технологији за 10 одсто од 1. новембра ове године, те да ће исплата прве увећане зараде бити 15. децембра.
Додатно повећање плата за раднике у технологији биће 1. јануара 2024. године и износиће 10 одсто, за колико ће од истог датума бити повећане плате свим запосленим у администрацији, изузев руководству.
За запослене који су прекинули обуставу рада, умањени путни трошкови и умањена зарада за дане који су провели у обустави рада ће бити исплаћени са следећим обрачуном путних трошкова и зараде 12. децембра, односно 15. децембра ове године.
Када је реч о реализацији плана елиминисања остатака пошиљака у РПЛЦ Београд руководство Поште је предузело све мере како би остатак међународних прајм пошиљака био елиминисан за два дана, а остатак обичних писмоносних пошиљака за највише 10 дана.
Sledeće godine 18 novih vozova, nove pruge i linije Srbijavoza

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Исплата прве увећане плате запосленима у технологији у Пошти Србије 15. децембра се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.