Наводни еко активисти блокирали улаз у зграду Скупштине Града Новог Сада (ВИДЕО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Jul.2023, 14:32

Наводни еко активисти блокирали улаз у зграду Скупштине Града Новог Сада (ВИДЕО)

Група наводних еко-активиста, која се и раније служила екстремистичким методама у остварењу својих политичких циљева, јутрос се окупила испред Скупштине града Новог Сада протествујући против изградње “Новог Сада на води”. Фото: nsuzivo.rs Окупљени су блокирали улаз у Скупштину >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << града, где је требало да почне седница на којој се одлучује о том пројекту.
Том приликом тридесетак демонстраната су покушали насилно да уђу у зграду Скупштине града Новог Сада, гурајући раднике обезбеђења на самим улазним вратима. Том приликом, покушали су да једном одборнику спрече улазак у зграду.
https://gradskeinfo.rs/wp-content/uploads/2023/08/video-2023-08-01-11-02-55.mp4
Подсетимо, ово није први пут да на овакав начин ови наводни еколози покушавају да реализују своје намере. Опструсали су и доношење ГУП – а, плана за добробит свих Новосађана.
Приликом јавних расправа о Генералном урбанистичком плану Новог Сада до 2030. године, који је усвојен пре годину дана, такође су покушавали на све начине да га блокирају. Све то, Иско је ГУП у потпуности усмерен на повећање квалитета живота његових житеља.
Иако је његово доношење све време пратило опструисање од стране самозваних еко -активиста, са друге стране, чињенице су недвосмислене и очигледне: новим ГУП-ом предвиђено је за 180 хектара више јавних зелених површина у односи на актуелни плански документ. Предвиђено је, такође, да сви инвеститори морају да имају 60 одсто високих стабала засађених на парцелама када граде објекте.
“Еколози” имали читав арсенал насилних метода
С друге стране, ови самозвани активисти током неколико седница на којима је ГУП представљан, константно су изазивали инциденте и правили опструкције. Вређали су урбанисте, поливали их водом, правили скандале и отворено претили.
Током јавних презентација ГУП-а ова политичка мањина сваку седницу Комисјје за ГУП покушава је да прекине и блокира. Бацали су пиротехничка средства, димне бомбе, поливали чланове Комисије водом, константно провоцирали и покушавали да изазову инциденте.
Počela 42. sednica Skupštine Grada

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Наводни еко активисти блокирали улаз у зграду Скупштине Града Новог Сада (ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.