Постигнут споразум на климатском самиту УН-а у Дубаију

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Dec.2023, 10:07

Постигнут споразум на климатском самиту УН-а у Дубаију

На самиту УН COP28 у Дубаију данас је усвојен споразум којим се државе позивају да пређу са фосилних горива на друге енергенте како би спречили најгоре ефекте климатских промена. Фото: Танјуг/AP Photo/Kamran Jebreili Председавајући самита COP28 Султан Ал Џабер из Уједињених Арапских >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Емирата,саопштио је да је споразум постигнут, што је пропраћено громким аплаузом скоро 200 делегација на самиту, преноси BBC.
На самиту Уједињених нација о клими објављен је јутрос нови нацрт коначног споразума у којем се земље позивају да пређу са употребе фосилних горива на друге врсте енергената у овој деценији, али да их не укидају, као што су то тражиле многе земље учеснице самита.
Ни на једном претходном самиту УН о клими, земље се нису договориле о начинима за напуштање коришћења нафте, гаса и угља.
Zaharova: Rusija će pratiti akcije Estonije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Постигнут споразум на климатском самиту УН-а у Дубаију се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.