Једна ствар у вези је важнија и од саме љубави! Да ли знате која је то ствар?

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Dec.2023, 17:00

Једна ствар у вези је важнија и од саме љубави! Да ли знате која је то ствар?

Љубав је велика, а љубављу испуњена веза, посебно на својим почецима, у наше животе уноси смех, срећу и радост.   Фото: Pixabay/Pexels Али како знати да ће веза или брак трајати? Постоје одређени фактори који гарантују дугу и стабилну везу, а који су понекад, чак и врло често, важнији >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << од саме љубави. Један од ових фактора је поверење. Једном када заљубљеност почне, сумње и страхови се замене, ствари могу постати ружне у вези. Да се ​​то не би догодило, неопходно је изградити однос пун поверења. Чињеница је да сви улазимо у односе са одређеним пртљагом из прошлости који, хтели ми то или не, постаје део наше нове везе. Било да је у питању траума из детињства или неверство из претходне везе, наша прошлост утиче на наше односе на овај или онај начин. Зато је поверење срж сваке везе. Поверење је кључ успеха и задовољства у вези, али је и веома крхко. Једном изгубљен, тешко се опоравити.
Шта значи поверење? Поверење у вези значи да верујете да је ваш партнер вредан поверења и да жели само најбоље за вас. Са њим се осећате емоционално и физички безбедно, баш као и он са вама. Поверење значи да очекујете поштовање, оданост и искреност у вези. Очекујете да ваш партнер одржи обећања, да чува ваше тајне и да вас подржава чак и када ствари нису дивне. С друге стране, поверење такође значи да разумете свог партнера и да сте спремни да му опростите ако се деси да прекрши обећање или договор. У здравој вези оба партнера су пуна поверења – ствари не могу да функционишу једнострано. Када партнери верују једни другима, биће искрени у вези и управо такви какви јесу. Наравно, однос пун поверења не настаје преко ноћи, већ се постепено развија.
Поверење и љубав Иако, врло је могуће, и даље мислите да је љубав најважнији део везе, немојте занемарити важност поверења. Покушајте да замислите везу или брак тамо где не постоји. У вези без поверења, мир се губи, а сумња расте. Константна провера и испитивање са једне или друге стране ће довести до све више и више свађа, а свађе ће довести до раскида, упркос љубави. Љубав без поверења једноставно није добра јер се веза лако може претворити у ноћну мору и постати нездрава, нефункционална, хаотична и токсична. Поверење је неопходно да би веза напредовала, а недостатак поверења је један од уобичајених разлога због којих људи прекидају везе.
Privucite novac u 2024. godini: Ispod kreveta držite samo jednu stvar

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Једна ствар у вези је важнија и од саме љубави! Да ли знате која је то ствар? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.