Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Dec.2023, 14:00

Да ли емотивна зрелост има везе са годинама?

Да ли је емоционална зрелост нужно повезана са годинама старости? Одговор на ово питање је одричан. Фото: Pexels/Andres Ayrton Свет у коме живимо препун је изазова, различитих људи, утицаја, ситуација. Човек у таквом свету представља само један мали сегмент. И управо због свих тих разних >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << утицаја који нам живот намеће и начин на који ми реагујемо на њих, може нам бити показатељ да ли смо емоционлно зрели или треба да порадимо на њој.
Бити емоционално зрео значи утицати на оно на што можете, прихватити оно што не можете и научити да препознате разлику. Емоционално зрели људи утичу на оно на шта могу и не троше енергију на ствари које не могу променити.
Никада неће побећи од проблема. Они храбро стоје пред изазовом и дају све од себе да га савладају. Никада се неће скривати ни када се сусретну са тешким емоцијама.
Такође, никада нећете видети код емоционално зрелих особа да инсистирају бити у праву. Увек воле отворене разговоре, без „завлачења“ и знају да прихвате да су погрешили. Никада неће своје „грешке“ пребацивати на друге. Одговорно стоје иза својих поступака. Емоционално зрели људи савршено су свесни себе као личности, својих принципа, вредности, али и страхова и несигурности. Никада неће дозволити да мишљења других  утичу на њих, критика без аргумената их не погађа и не дотиче.
Заправо, суочавање са истином о сопственим снагама и слабостима јесте лековита и то је оно што одликује ове особе. Оне никада неће потцењивати друге, увек ће показивати поштовање према другима.  Увек ће бити ту када је потребно некоме упутипи подршку и љубав, али са друге стране увек ће бити спремни да прихвате конструктивну критику.
За њих промене нису проблем, емоционално зрели људи се лако прилагођавају променама и може се рећи да на добар начин управљају стресом.
Срећа је знати ценити то што имамо и што мало по мало можемо сваки дан бити бољи.
Brak vam je u krizi? Vreme je da isprobate ovo pravilo

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Да ли емотивна зрелост има везе са годинама? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.