Борељ: Забринут сам што нема никакве вести о Наваљном већ седам дана

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Dec.2023, 13:15

Борељ: Забринут сам што нема никакве вести о Наваљном већ седам дана

Шеф дипломатије Европске уније Жозеп Борељ саопштио је данас да је забринут што већ седам дана нема никаквих вести о водећем руском опозиционару Алексеју Наваљном, који се налази у затвору. Фото: Танјуг/AP Photo/Alexander Zemlianichenko „Изузетно забрињавајуће су вести о Наваљном, кога нема >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << већ седам дана. Руско политичко лидерство је одговорно за његову безбедност и здравље у затвору, и они ће се сматрати одговорнима. ЕУ тражи да се он одмах и безусловно пуст,и јер је заворен из политичких разлога“, навео је Борељ на платформи Икс (Твитер).
Из Кремља су данас поручили да немају намеру, а ни могућност, да прате служење затворске казне опозиционог лидера Алексеја Наваљног. Сарадници Наваљног су у понедељак саопштили да шест дана већ немају никакву информацију о њему, нити знају где се налази.
Из казнене колоније у региону Владимир, где је Наваљни служи казну од 30 година затвора, рекли су да он више није на њиховом списку затвореника.
Napad militanata u Pakistanu, ubijeno najmanje 13 policajaca

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Борељ: Забринут сам што нема никакве вести о Наваљном већ седам дана се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.