Брнабић: Опозиција од РИК-а захтева да укине тајност гласања, сви ћуте о томе

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Dec.2023, 12:45

Брнабић: Опозиција од РИК-а захтева да укине тајност гласања, сви ћуте о томе

Поверница СНС за Београд Ана Брнабић изјавила је данас да сви ћуте о томе да опозиција од Републичке изборне комисије (РИК) захтева да укине тајност гласања и да отвор паравана за гласање буде окренут према унутрашњости просторије. Фото: Танјуг/Владимир Спорчић „Да људи знају: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << већ четврти дан, сви ћуте о томе да опозиција захтева од РИК да укине тајност гласања – траже да отвор паравана на гласачком месту буде окренут према унутрашњости просторије, уместо према зиду“, написала је Брнабић на друштвеној мрежи Икс (Твитер).
Она је указала и да су такви захтеви опозиције супротни препорукама Канцеларије за демократске институције и људска права (ОДИХР). „Ето, због тога данашњи притисак на РИК“, навела је Брнабић.
Он је уз објаву приложила фотографију документа са захтевом за хитно заказивање седнице РИК-а, који је потписало 16 чланова и заменика чланова РИК-а, а на коме је за дневни ред поред осталог предложена одлука о изменама и допунама Упутства о уређењу бирачког места.
Vučić: Srbija na evropskom putu, ali vodi slobodarsku politiku

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Брнабић: Опозиција од РИК-а захтева да укине тајност гласања, сви ћуте о томе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.